Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, έμαθαν τα πάντα για τη Λήμνο και ήρθαν να τη γνωρίσουν κι από κοντά!

the roots web banners 06

Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, έμαθαν τα πάντα για τη Λήμνο και ήρθαν να τη γνωρίσουν κι από κοντά!
24.04.2024 | 08:14

Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, έμαθαν τα πάντα για τη Λήμνο και ήρθαν να τη γνωρίσουν κι από κοντά!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τρίτη, 23 Απριλίου, το Γενικό Λύκειο Μούδρου φιλοξένησε το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης. 60 μαθητές/μαθήτριες  και 6 εκπαιδευτικοί, καθώς και γονείς των παιδιών επέλεξαν τη Λήμνο ως προορισμό για την εκπαιδευτική τους εκδρομή.

 

Στα πλαίσια σχολικού πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Μέλπομε σε θάλασσα με χορό και τραγούδι», ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τους χορούς και τα τραγούδια της Λήμνου, τα ήθη, τα έθιμα, τη γευσιγνωσία του νησιού και το παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Μούδρου, το οποίο είχε δεχθεί από καιρό με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση να είναι σχολείο φιλοξενίας.

Μια παράσταση άρτια τεχνικά, υπό την επιμέλεια του μουσικού του σχολείου κ. Λάζαρου Καλέα. Πενταμελής ορχήστρα μαθητών και εκπαιδευτικών, μια εξαιρετική χορωδία και υπέροχες σόλο φωνές και μια γεμάτη κέφι και πάθος χορευτική ομάδα  παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τη Λήμνο και άλλες νησιωτικές περιοχές, καθώς και από τη Μακεδονία.

Την παράσταση παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και ένθερμη συμμετοχή οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  του Γενικού Λυκείου Μούδρου, καθώς και ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου.

Το Γ.Ε.Λ Μούδρου και η Διευθύντριά του, Μαρία Παπαπαναγιώτου, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια «σε μαθητές και εκπαιδευτικούς γι΄αυτό το υπέροχο πρόγραμμα καθώς και τις ευχαριστίες τους για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Λήμνος ως τόπος προορισμού, καθώς και το Γενικό Λύκειο Μούδρου ως σχολείο φιλοξενίας και συνεργασίας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel