Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαρία Κακαλή: Θέλουμε να επιστρέψει κόσμος στο νησί μας

the roots web banners 06

Μαρία Κακαλή: Θέλουμε να επιστρέψει κόσμος στο νησί μας
20.04.2021 | 10:20

Μαρία Κακαλή: Θέλουμε να επιστρέψει κόσμος στο νησί μας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Δρομολογούμε έργα και δράσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και ελπίζουμε ότι οι δράσεις αυτές θα δημιουργήσουν και κίνητρα να επιστρέψει ο κόσμος στο νησί μας», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, μιλώντας στο «Π». Η κα Κακαλή αναφέρθηκε επίσης στη μετατροπή του νησιού σε «πράσινο», αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Με το ζήτημα της πανδημίας πώς τα πάτε, δήμαρχε; Ποια είναι η κατάσταση στο νησί σας;

Πάμε πολύ καλά. Δεν είχαμε κανένα κρούσμα στο νησί μας. Αλλά αυτό που καταφέραμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε πολύ καλά στο κομμάτι της πρόληψης. Στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού είχαμε συνεργαστεί με υγειονομικό συνεργάτη, ο οποίος μας συμβούλεψε και μας καθοδήγησε για θέματα που μπορεί να προκύψουν στο νησί μας. Καταλαβαίνεται ότι και το Σύστημα Υγείας δεν έχει πολλές δυνατότητες. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά.

Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία του εμβολιασμού;

Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η δεύτερη δόση. Οπότε θα είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα είναι καλά.

Προετοιμάζεστε για το καλοκαίρι;

Εκτιμούμε ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά φέτος. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε αρκετή επισκεψιμότητα. Κυρίως τον Αύγουστο. Αισιοδοξούμε ότι φέτος η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη.

Γιατί κάποιος να επισκεφτεί το Άγιο Ευστράτιο;

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου είναι προορισμός για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, με τη θάλασσα, με τη φύση, να περπατήσουν και να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς που προκαλεί η πόλη. Είναι ιδανικός προορισμός για τις οικογένειες.

Πώς εξελίσσεται το δημοτικό σας έργο;

Προσπαθούμε να δρομολογούμε έργα και δράσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και ελπίζουμε ότι οι δράσεις αυτές θα δημιουργήσουν και κίνητρα να επιστρέψει ο κόσμος στο νησί μας. Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφει ο κόσμος στο νησί, γιατί καταλαβαίνετε ότι όσο αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας, υπάρχει έντονη ανησυχία το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Εμείς αυτό που δεν θέλουμε, αυτό που απευχόμαστε, είναι η ερημοποίηση του τόπου.

Πώς θα μετατραπεί ο Άγιος Ευστράτιος σε «πράσινο» νησί;

Είναι ένα έργο που έχει ως στόχο την ενεργειακή αυτονομία του νησιού, με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά 85%. Φροντίσαμε να αλλάξουμε την αρχική σύμβαση των εν λόγω έργων και προβλέψαμε την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης. Οπότε, βάζοντας μία ανεμογεννήτρια και ένα μικρό πάρκο φωτοβολταϊκών στόχο, έχουμε να καλύψουμε ενεργειακά το νησί, να έχουμε τηλεθέρμανση αλλά και ζεστό νερό στα σπίτια των κατοίκων.

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το