Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Belt Alert» των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου (video)

the roots web banners 06

Η «Belt Alert» των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου (video)
25.04.2024 | 18:53

Η «Belt Alert» των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συμμετείχε διαδικτυακά για τρίτη σχολική χρονιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2024.

Το φεστιβάλ διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Στην ανακοίνωσή του το σχολείο επισημαίνει:

Οι μαθητές μας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους «Belt Alert» και εισέπραξαν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια των μελών της Επιτροπής του Φεστιβάλ αλλά και ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα που παρουσιάζει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου τα τελευταία χρόνια.

H κεντρική ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο αναγνωρίζει την σωματική κατάσταση ευάλωτων ατόμων όπως διαβητικών, επιληπτικών, καρδιοπαθών, μοναχικών ηλικιωμένων.

Σε περίπτωση ανάγκης το σύστημα μέσα από μια σειρά ελέγχων ενημερώνει με τηλεφωνική κλήση τους οικείους, παράλληλα αποστέλλονται οι συντεταγμένες περιοχής συμβάντος. Η κατασκευή αποτελείται από έναν συνδυασμό ενός τεχνήματος arduino και μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, τα οποία επικοινωνούν μέσω Bluetooth . Αφόρμηση για την

υλοποίηση της παραπάνω κατασκευής αποτέλεσε η ανάγκη για άμεση βοήθεια ευάλωτων

ατόμων τα οποία μετά από ένα ιατρικό συμβάν ή κάποια επίθεση αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους . Ζητούμενο για τους μαθητές είναι να κατανοήσουν το ρόλο της τεχνολογίας σε ζητήματα ασφάλειας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και να γίνουν πολλαπλασιαστές στην τοπική κοινωνία του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης η οποία μπορεί να δίνει λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών.

 

Τα μέλη του Ομίλου Ρομποτικής «PieceMaker»:

Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Μανώλης Σπυριδάκης, Αθανασία Μανωλακούδη, Χαράλαμπος Μπεκρής και Θεμιστοκλής Τσιάκος.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός, Νικόλαος Χαβιάς, Πληροφορικός

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα των μαθητών και τον εκπαιδευτικό τους για την εργατικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργική τους διάθεση, στοιχεία με τα οποία κατάφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του έργου στο: Πέμπτη 18 Απριλίου: Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Τεχνολογίας -Προωθώντας την Καινοτομία 2024 (youtube.com) από το 1:59 μέχρι 2:08:07 λεπτό

 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel