Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το πιο ουσιαστικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου (photos)

the roots web banners 06

Το πιο ουσιαστικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου (photos)
15.02.2020 | 14:08

Το πιο ουσιαστικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τους μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ημέρα αγάπης η χθεσινή (14/2), και οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο την πραγματική έννοια του συναισθήματος αυτού μέσα από μια πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», επισκέφτηκαν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου και προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ ενημερώθηκαν για το έργο των δομών από τους υπευθύνους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική βόλτα στους δρόμους της Μύρινας και γνώρισαν την ιστορία της πόλης.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

«Η αγάπη έχει πολλές και διαφορετικές μορφές. Μέρα αγάπης η χθεσινή και οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου θέλησαν για μια ακόμη φορά να δείξουν την αγάπη και το νοιάξιμό τους για όσους πραγματικά τους χρειάζονται στα πλαίσια του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω", στο οποίο το σχολείο συμμετέχει για 4η χρονιά κι έχει λάβει τον τίτλο "Σχολείο των Πολιτών". Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου και προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα. Ενημερώθηκαν από τις υπευθύνους για το έργο και τη σημασία των κοινωνικών δομών του Δήμου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία και τη διάθεση τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Η εκπαιδευτική μας όμως επίσκεψη δεν σταμάτησε εκεί. Κάναμε μια προσπάθεια οι μαθητές μας να δουν τη Μύρινα αλλιώς. Να περπατήσουν και να γνωρίσουν μια Μύρινα παλιά, ρομαντική, ιστορική, γεμάτη μνήμες. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους δρόμους του Ανδρόνικου, στο μνημείο Κυπρίων αγωνιστών, στο χώρο εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών κατά τη Γερμανική κατοχή. Έμαθαν για τον Ιερό Λόχο και τον Δημουλά, παρατήρησαν τα πυροβολεί στο Ρωμαίικο Γιαλό, γνώρισαν τον σερ Τζον Αντωνιάδη μέσα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και την ιστορία των Ορλώφ. Μαθήματα Ιστορίας στους δρόμους της Μύρινας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel