Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Στα χωριά της Λέσβου ο Χαράλαμπος Αθανασίου (photos)

the roots web banners 06

Στα χωριά της Λέσβου ο Χαράλαμπος Αθανασίου (photos)
09.01.2015 | 13:16

Στα χωριά της Λέσβου ο Χαράλαμπος Αθανασίου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Σε χωριά της Βόρειας Λέσβου περιόδευσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Στη Λέσβο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και στελέχη του πολιτικού του γραφείου, ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Λαφιώνα, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες για τα προβλήματα που έχει το χωριό ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά το σημαντικό ρόλο που θα παίξει σε ολόκληρο το Βόρειο Τμήμα της νήσου Λέσβου η Πύλη Εισόδου της Πέτρας που θα ανοίξει τις πύλες της τη νέα σεζόν και τα διάφορα έργα υποδομής, οδοποιία, αθλητικές υποδομές κ.λ.π. που είναι προγραμματισμένα να γίνουν με τη συμβολή της κυβέρνησης, όπως βέβαια συμβαίνει και σε ολόκληρο το Νομό.

Ακολούθησε στάση του κ. Αθανασίου στην Πέτρα όπου επίσης άκουσε με προσοχή όσα του ανέφεραν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής. Εκεί ο υποψήφιος βουλευτής εξήγησε για πολλοστή φορά ποιος ήταν ο λόγος που τελικά δεν "έσπασε" ο Δήμος Λέσβου παρόλες τις προσωπικές του προσπάθειες και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, ενώ ανήγαγε σε προσωπικό του πλέον "στοίχημα" το "σπάσιμο" του Δήμου μέσα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε στάση στην Άναξο όπου ο Υπουργός ξανατόνισε τη σπουδαιότητα του έργου της Πύλης Εισόδου, μιας και η Άναξος είναι αμιγώς τουριστική περιοχή και αναμένεται σημαντική αύξηση προσέλευσης επισκεπτών από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι, στην ήδη πολύ αυξημένη σχετικά με τα περασμένα χρόνια εφετινή τουριστική κίνηση.

Αργότερα ο κ. Αθανασίου περιηγήθηκε στα σοκάκια του Σκουτάρου, και της Στύψης συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες αλλά και αγρότες της περιοχής, όπου άκουσε τους προβληματισμούς τους και υπεσχέθη να κάνει τα μέγιστα προκειμένου η πρωτογενής παραγωγή, οι αγρότες, οι αλιείς, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι, να μπορέσουν να δουν τα προϊόντα τους να διατίθενται σε καλές τιμές και την πολιτεία αρωγό στην καθημερινότητά τους.

Αναγνώρισε ότι, πράγματι, η οικονομία μας, πέρασε μεγάλη κρίση λόγω των αναγκαίων μέτρων που επιβλήθηκαν όμως, όπως είπε, ήδη οι θυσίες των Ελλήνων είναι τεράστιες αφού κυριολεκτικά στράγγιξαν τη ψυχή τους για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Όμως η προσπάθειά τους δεν πήγε χαμένη -συνέχισε- βρισκόμαστε κοντά σε μια νέα αυγή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας, αρκεί να ολοκληρωθεί η προσπάθεια μας.

Ο κ. Αθανασίου στο τέλος της περιοδείας δήλωσε: "Είναι εύλογο και κατανοητό να υπάρχει δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βρισκόμαστε στην άκρη της Ελλάδας και όπως έχω πει κατ' επανάληψη όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή σε τούτη τη γωνιά της Αιγιακής γης.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως έγιναν πολλά. Άλλα τα ξέρει ο κόσμος και άλλα όχι και αυτό διότι δεν είμαι οπαδός των δημοσίων προβολών, όσο με ενδιαφέρει η ουσία και η αποτελεσματικότητα για την πατρίδα μου. Όπως έλεγα και όταν γνωστοποίησα την υποψηφιότητά μου, μία μόνο υπόσχεση δίνω. Να μην διαψεύσω τους συμπατριώτες μου και να δώσω τον εαυτό μου για να αλλάξω τη μοίρα των νησιών μας που για τόσα πολλά χρόνια βρίσκονταν στη σκιά άλλων περιοχών της χώρας και πάντοτε σε δεύτερο πλάνο."

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner