Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στο "μάτι του κυκλώνα" η Κύπρος μετά τη δικαστική απόφαση για την 19χρονη Βρετανίδα

the roots web banners 06

Στο "μάτι του κυκλώνα" η Κύπρος μετά τη δικαστική απόφαση για την 19χρονη Βρετανίδα
02.01.2020 | 11:04

Στο "μάτι του κυκλώνα" η Κύπρος μετά τη δικαστική απόφαση για την 19χρονη Βρετανίδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Βρετανικά ΜΜΕ και το Φόρειν Όφις επικρίνουν έντονα την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο που χειρίσθηκε την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας η οποία βρέθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Αμμοχώστου για ψευδή καταγγελία εναντίον 12 νεαρών Ισραηλινών, ισχυριζόμενη ότι την βίασαν.

Αυξάνονται οι πιέσεις στον πρόεδρο Αναστασιάδη για να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη Βρετανίδα ενώ παράλληλα έχει αρχίσει εκστρατεία μποϋκοτάζ του κυπριακού τουρισμού , γράφουν οι Times σήμερα στην πρώτη σελίδα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι "ανησυχεί σοβαρά" για τη δίκαιη διεξαγωγή της δίκης και ο πρεσβευτής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κληθεί από αξιωματούχους του Φόρειν Όφις να δώσει εξηγήσεις , μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Αν και δεν θέλουν να θεωρηθούν ότι προσπαθούν να παρεμβαίνουν σε ένα υπερπόντιο δικαστικό σύστημα, πηγές του Βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών υπογράμμιζαν ότι ελπίζουν να εξασφαλίσουν την προστασία μιας "ευάλωτης νεαρής γυναίκας" , σημειώνουν οι Times.

Σύμφωνα με τους Times, υπάρχει ευρύτατη ανησυχία μεταξύ των δικηγόρων στην Κύπρο για τον χειρισμό της υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ο κ. Μιχάλης Παπαθανασίου , ο δικαστής που καταδίκασε τη νεαρή γυναίκα, συχνά την είχε επιπλήξει επειδή θεωρούσε ότι δεν επιδείκνυε τον επαρκή σεβασμό προς το δικαστήριο.  

Υπέρ της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει μέσω διαδικτύου για μποϊκοτάζ της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού τάχθηκε με δηλώσεις της στο BBC η μητέρα της νεαρής.

Μιλώντας στη δημοφιλή εκπομπή Today του ραδιοφώνου του BBC από την Κύπρο ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η μητέρα της 19χρονης είπε ότι κατά την άποψή της η Αγία Νάπα δεν είναι ασφαλές μέρος για τουρίστριες.

Η ίδια αμφισβήτησε τη γνησιότητα της δήλωσης ανάκλησης της αρχικής καταγγελίας βιασμού που αποδίδεται στην κόρη της, υποστήριξε ότι το βίντεο που δόθηκε στο δικαστήριο αποδεικνύει ότι η κόρη της δε συναίνεσε στη σεξουαλική επαφή με άλλον πλην του Ισραηλινού φίλου της, πρόσθεσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα της κόρης της παραβιάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας και συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να παρέμβει προσωπικά ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, αν και μέχρι στιγμής δεν είχε προσωπική επικοινωνία με το Foreign Office.

Βρετανοί με το #BoycottCyprus στο Twitter επικρίνουν την κυπριακή δικαιοσύνη και καλούν τους συμπολίτες τους να μην μεταβαίνουν στην Κύπρο για διακοπές καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να "νιώθουν ασφαλείς" σε αυτή την χώρα. 

Η εκστρατεία #BoycottCyprus άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις στο Twitter με κάποιους να στέλνουν μηνύματα μίσους για την Κύπρο και άλλοι απλά να βρίζουν, υποστηρίζοντας παράλληλα την 19χρονη Βρετανίδα.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel