Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αμυγδαλωτά Ν. Κούταλης | Η ΣΑΕΚ Λήμνου συνεχίζει το αφιέρωμα στη Λημνιά Γαστρονομία (video)

the roots web banners 06

Αμυγδαλωτά Ν. Κούταλης | Η ΣΑΕΚ Λήμνου συνεχίζει το αφιέρωμα στη Λημνιά Γαστρονομία (video)
12.05.2024 | 18:26

Αμυγδαλωτά Ν. Κούταλης | Η ΣΑΕΚ Λήμνου συνεχίζει το αφιέρωμα στη Λημνιά Γαστρονομία (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) Λήμνου έχοντας ως στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά, την εξωστρέφεια, τη σύνδεση της Σχολής με την κοινωνία και την Αγορά εργασίας και θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την υπέροχη γαστρονομική παράδοση της Λήμνου, φέτος όπως και πέρυσι, προχώρησε στη δημιουργία σειράς βίντεο "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ" με παρασκευές τοπικών εδεσμάτων.

Τα βίντεο δημοσιεύονται στο νέο Κανάλι της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ στο YouTube στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtube.com/@user-lh2go7ir8s?si=jQ_xpbotGXQZ0UvS>

Στα 5 προηγούμενα βίντεο η Διευθύντρια της Σχολής κα Ιουλία Λυγδά, ο Σεφ-Εκπαιδευτής κ. Ηλίας Κελεμένης με τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ σας παρουσίασαν την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής:

  1. Των χειροποίητων ζυμαρικών ΒΑΛΑΝΕΣ ΛΗΜΝΟΥ.
  2. Του φημισμένου και βραβευμένου τυριού ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ.
  3. Του παραδοσιακού φαγητού της Λήμνου, "ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ".
  4. Των παραδοσιακών Λημνιών χειροποίητων ζυμαρικών, τα φημισμένα ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ.

Και των ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΩΝ, ή αλλιώς φλωμαρόπιτες, διότι τις φτιάχνουν οι νοικοκυρές την ίδια μέρα μετά την παρασκευή των φλωμαριών με την ίδια ζύμη.

  1. Των πασχαλινών, παραδοσιακών κουλουριών και κουλούρων με κόκκινα αυγά.

Σήμερα μας παρουσιάζουν το 6ο βίντεο: την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής για τα ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, όπως τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές στη ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ .

«Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρία Σκοπελίτου για την παρουσίαση και παρασκευή των αμυγδαλωτών, για την θετική ανταπόκρισή της και την όμορφη συνεργασία μας!

Θερμές ευχαριστίες και προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου και τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σκαπέτη για τη φιλοξενία στο χώρο τους και την άψογη συνεργασία!», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Διευθύντρια της ΣΑΕΚ Λήμνου Ιουλία Λυγδά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel