Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μια νέα δεκαετία ανατέλλει με βασική πρόκληση τη διάσωση του πλανήτη Γη

the roots web banners 06

Μια νέα δεκαετία ανατέλλει με βασική πρόκληση τη διάσωση του πλανήτη Γη
01.01.2020 | 11:40

Μια νέα δεκαετία ανατέλλει με βασική πρόκληση τη διάσωση του πλανήτη Γη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Με την ανατολή του νέου έτους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα έχει στη διάθεσή της μόνο μια δεκαετία για να αποτρέψει την καταστροφή του πλανήτη μας, τονίζουν οι βρετανικές εφημερίδες.  

Η Daily Mirror ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι ο δούκας του Κέιμπριτζ , ο δεύτερος στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, υπογράμμισε ότι η Γη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας "ανεπανόρθωτης βλάβης" λόγω της κλιματικής αλλαγής. Όπως γράφει η εφημερίδα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει προκηρύξει διαγωνισμό υποβολής προτάσεων για τη διάσωση του πλανήτη. Η καλύτερη πρόταση θα βραβευθεί με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον ίδιο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, σημειώνει η Mirror.

Η παρέμβαση του Ουίλιαμ για το περιβάλλον γίνεται όταν η Βρετανία τον περασμένο μήνα είχε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ και οι πρωτοφανείς πυρκαγιές σαρώνουν απ άκρου εις άκρον την Αυστραλία, επισημαίνει η Daily Mail.

"Η επόμενη δεκαετία θα μας φέρει αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη πρόκληση - την προσπάθεια να επισκευάσουμε τον πλανήτη μας" , ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Περισσότερο θετικά βλέπει το μέλλον η εφημερίδα The Times. Mε την έλευση του νέου έτους η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο αισιοδοξίας, ισχυρίζεται. Οι Βρετανοί είναι τώρα περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας μετά την άρση του αδιεξόδου που είχε σχέση με το Brexit, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Τα αποτελέσματα έρευνας που έγιναν για λογαριασμό των Times δείχνουν ότι ο ένας στους πέντε Βρετανούς πιστεύει ότι στο τέλος του 2020 θα είναι πιο πλούσιος απ΄ότι είναι σήμερα ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν πρόκειται να χειροτερεύσει.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού. "Ο Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε το μήνυμα του για να εξαγγείλει την έλευση μιας δεκαετίας ευημερίας", διαβάζουμε στην Daily Express. H εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τη δεκαετία του 2020 τονίζοντας ότι "ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για το Ηνωμένο Βασίλειο".  

Πολλές εφημερίδες στα άρθρα γνώμης παροτρύνουν τους Βρετανούς να γεφυρώσουν τις διαφορές τους μετά τις πικρές διαιρέσεις για το Brexit και να πετύχουν την επανενοποίηση της χώρας.  

H Daily Mail ελπίζει ότι μετά από μια "δύστροπη και σκυθρωπή χρονιά", η κύρια αιτία της διαμάχης που χώρισε τους Βρετανούς έχει ξεπεραστεί. "Τώρα μπορεί να αρχίσει η θεραπεία για την αποκατάσταση της ενότητας", σημειώνει η εφημερίδα.

Η Daily Telegraph εκτιμά ότι ο Μπόρις Τζόνσον γνωρίζει ότι δεν θα ενώσει τη χώρα αν αυτοί που βρίσκονται στη χαμένη πλευρά του Brexit - οι Remainers - συνεχίσουν να αισθάνονται ότι "έχει ματώσει η μύτη τους". Γι΄ αυτό ο Βρετανός πρωθυπουργός με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προσπάθησε να τους τείνει χείρα φιλίας, γράφει η Telegraph.

Η Sun δεν μπορεί να θυμηθεί άλλοτε να ήταν τόσο αισιόδοξη για το μέλλον της Βρετανίας και πιστεύει ότι "θα απολαύσουμε μια χρυσή δεκαετία".

Τέλος η Daily Mirror πιστεύει ότι το νέο έτος είναι "μια νέα αρχή και μια ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα σωστά". Ελπίζει η εφημερίδα, η νέα δεκαετία που άρχισε σήμερα να αποδειχθεί μια "καταπληκτική δεκαετία".          

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel