Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Η πεταλούδα της νύχτας που τα φτερά της θυμίζουν τα μάτια της Τιίγρης
Η πεταλούδα της νύχτας που τα φτερά της θυμίζουν τα μάτια της Τιίγρης

Η πεταλούδα της νύχτας που τα φτερά της θυμίζουν τα μάτια της Τιίγρης

Ο σκόρος ή νυχτοπεταλούδα ή άσχημη πεταλούδα όπως ονομάζεται επίσης, ανήκει στην ίδια τάξη με την πεταλούδα, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από αυτήν. Συνήθως δεν έχουν έντονα χρώματα, ενώ η κύρια μορφολογική διαφορά τους με τις πεταλούδες βρίσκεται στις κεραίες και τα φτερά τους.

Οι νυχτοεπταλούδες προσελκύονται από το φως και έτσι ένα βράδυ ο Ντέιβιντ Γουίλερ σε μια βόλτα του στο δάσος παρατήρησε στον κορμό ενός δέντρου μια νυχτοπεταλούδα. Την επόμενη ημέρα παρατήρησε ότι ήταν ακόμα καθισμένη στον κορμό του δέντρου. Ο ίδιος παρατήρησε το χρώμα των φτερών της που θύμιζε άγριο ζώο και με την κάμερά του είχε την ευκαιρία να καταγράψει την εντυπωσιακή νυχτοπεταλούδα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί τα χρώματα και τα σχέδια στα φτερά της νυχτοπεταλούδας την κάνουν να θυμίζει τα μάτια της τίγρης. Λίγα λεπτά αφού την απαθανάτισε στην κάμερα η νυχτοπεταλούδα πέταξε στον ουρανό.

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
26.06.2020 | 08:13

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018