Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Πέτρος Κεχαγιάς: «Άγχος για την υγεία», τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται (audio)

banner roots

Πέτρος Κεχαγιάς: «Άγχος για την υγεία», τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται (audio)
23.11.2021 | 20:52

Πέτρος Κεχαγιάς: «Άγχος για την υγεία», τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Υγεία

Ολοένα και συχνότερα γίνονται τα περιστατικά ανθρώπων που απευθύνονται στον ψυχολόγο για να ζητήσουν βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αίσθημα έντονου άγχους που τους προκαλεί ο φόβος ότι η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο ψυχολόγος/ ψυχοθεραπευτής Πέτρος Κεχαγιάς μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100, το άγχος σχετικά με την υγεία μπορεί να ταλαιπωρήσει ξαφνικά, πολύ έντονα, ανθρώπους που βιώνουν μόνιμα ένα γενικευμένο άγχος.

Συνήθως, μετά από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων (καρδιολογικών, παθολογικών, γαστρεντερολογικών, κοκ) οι άνθρωποι αυτοί μπορεί είτε να επαναλάβουν τις εξετάσεις τους, καθώς δεν πείθονται από τη διάγνωση ότι είναι υγιείς, είτε να λαμβάνουν την απόφαση να επισκεφτούν ψυχολόγο.

Ο κ. Κεχαγιάς λόγω της μεγάλης συχνότητας αυτών των φαινομένων διοργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου στη Λήμνο, ομιλία* με θέμα «Το άγχος περί υγείας», η οποία θα απευθύνεται σε όλους, αλλά κυρίως σε όσους παλεύουν με τις επίμονες σκέψεις τους ότι ασθενούν και κινδυνεύουν.

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τη δημοσιογράφο, ο ψυχολόγος αναφέρθηκε στα αίτια που οδηγούν στη συγκεκριμένη διαταραχή άγχους ενώ απάντησε σε ερωτήματα που σχετίζονται με την πανδημία, τα φαινόμενα αντίδρασης και τις ψυχολογικές συνέπειες αυτής.

* Λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών της πανδημίας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και το Σάββατο 27/11. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το