Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Καλοκαιρινή φρουτοπία!!

banner roots

Καλοκαιρινή φρουτοπία!!
11.07.2013 | 10:19

Καλοκαιρινή φρουτοπία!!

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα φρούτα του επίσης!!!

Είναι ζουμερά, θρεπτικά και πάνω απ’ όλα δροσιστικά!!!

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας προτείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 5-6 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Όμως, τι εννοούμε όταν λέμε μερίδα και πόσες θερμίδες λαμβάνουμε όταν τα καταναλώνουμε;

Βερίκοκα: 3 μέτρια βερίκοκα αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 70 θερμίδες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου και φυτικών ινών, ενώ παράλληλα περιέχουν τις βιταμίνες C και Α.

Καρπούζι: μια λεπτή φέτα καρπούζι (περίπου το πάχος 2 δαχτύλων) αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 50 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε νερό, κάλιο και βιταμίνες Α και C.

Κεράσια: 12 κεράσια αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 70 θερμίδες. Περιέχουν φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο.

Πεπόνι: μια λεπτή φέτα πεπόνι (περίπου το πάχος 3 δαχτύλων) αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 65 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C αλλά και σε κάλιο, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, νιασίνης και βιταμίνης Β6.

Ροδάκινα: ένα μέτριο ροδάκινο αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 70 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, νιασίνη και κάλιο.

Σταφύλι: 15 ρώγες σταφυλιού αποδίδουν περίπου 60 θερμίδες. Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α και κάλιο.

Σύκα: 2 σύκα αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 60 θερμίδες. Περιέχουν φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ.

Φράουλες: 6 φράουλες αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 60 θερμίδες. Είναι τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγγάνιο και φυτικές ίνες.

Όλα τους είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενδείκνυται η καθημερινή κατανάλωσή τους. Απολαύστε τα άφοβα και προσφέρετε στον οργανισμό σας ενυδάτωση και τόνωση τους θερινούς αυτούς μήνες.

Για όσους δεν είναι λάτρεις των φρούτων, να θυμίσω πως οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν φρούτα σαν ενδιάμεσα γεύματα ή σαν μέρος ενός ελαφριού γεύματος, τείνουν να διατηρούν ή και να μειώνουν το βάρος τους, καθώς τα φρούτα ενισχύουν τον κορεσμό.

Συνεπώς, μην ξεχνάτε πως η ποσότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το είδος του φρούτου και κανένα τρόφιμο δεν απαγορεύεται από τη στιγμή που καταναλώνεται με μέτρο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel