Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Με τον τετραδιάστατο υπέρηχο μπορείτε να δείτε αν σας μοιάζει το μωρό σας προτού αυτό γεννηθεί
ikteo limnou
Με τον τετραδιάστατο υπέρηχο μπορείτε να δείτε αν σας μοιάζει το μωρό σας προτού αυτό γεννηθεί
22.06.2018 | 19:22

Με τον τετραδιάστατο υπέρηχο μπορείτε να δείτε αν σας μοιάζει το μωρό σας προτού αυτό γεννηθεί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

«Κανένα μυστικό δεν έχουν πλέον οι εκφράσεις του εμβρύου στη μήτρα, μιας και υπάρχει ο τετραδιάστατος υπέρηχος, που αποτυπώνει πιστά κινήσεις, εκφράσεις, χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά κυρίως την ανατομία προσώπου, σώματος και άνω και κάτω άκρων».

Αυτό υπογραμμίζει ο Μαιευτήρας, Χειρουργός-Γυναικολόγος Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, αναφορικά με τις δυνατότητες που έχει η τετραδιάστατη απεικόνιση, όχι φυσικά μόνο για τα... φωτογραφικά ενσταντανέ και την καταγραφή του φύλου, αλλά κύρια για τα σοβαρά απεικονιστικά οφέλη που έχει για τη συνολική υγεία του κυοφορούμενου εμβρύου.

Όσο ελκυστική όμως και αν είναι η «φωτογραφική» απεικόνιση του εμβρύου και η τρυφερότητα που κινητοποιεί στους υποψήφιους γονείς, για τους γυναικολόγους είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων που «αποκαλύπτονται» στις δυνατότητες του 4D υπερήχου, δίνοντας «όπλα» έγκαιρης διάγνωσης για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, έτσι ώστε πλέον να έρχονται στο φως με πληρότητα οι όποιες ανατομικές βλάβες εμφανίζει η ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

«Είναι ευνόητο», καταλήγει ο ιατρός, «ότι για να γίνει εφικτή η άντληση των πλεονεκτημάτων του υπερήχου σε ό,τι αφορά τον προγεννητικό έλεγχο, απαιτείται εκπαίδευση σε ότι αφορά τις παθολογίες του εμβρύου, δηλαδή πιστοποιημένη εξειδίκευση στην προγεννητική διάγνωση, σε συνδυασμό βέβαια με τη γνώση του 3D-4D υπερήχου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018