Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Το συγγενικό περιβάλλον συχνά «πνίγει» την έγκυο με το ενδιαφέρον του
ikteo limnou
Το συγγενικό περιβάλλον συχνά «πνίγει» την έγκυο με το ενδιαφέρον του
29.05.2018 | 17:14

Το συγγενικό περιβάλλον συχνά «πνίγει» την έγκυο με το ενδιαφέρον του

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Το συγγενικό περιβάλλον συχνά αγχώνει την έγκυο θεωρώντας την λίγο ή πολύ… άρρωστη. Αντίληψη που κατά τον Μαιευτήρα Χειρουργό-Γυναικολόγο Νικόλαο Σκαρτάδο δεν θα πρέπει να υφίσταται και η έγκυος να αφεθεί ελεύθερη να ζήσει την καθημερινότητά της ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες του ιατρού της.

«Και για ψώνια θα πάει η γυναίκα που είναι έγκυος και τις διακοπές της θα προγραμματίσει κι ένα ποτηράκι κρασί θα πιεί και στο γυμναστήριο θα πάει και τις χαρές της θάλασσας θα απολαύσει, ενώ και η σεξουαλική της ζωή δεν θα αγνοηθεί», τονίζει ο κ. Σκαρτάδος επισημαίνοντας ωστόσο, πως σαφώς υπάρχουν και κανόνες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για μια υγιή εξέλιξη της εγκυμοσύνης της.

Στα «επιτρέπεται», που είναι αρκετά και περιλαμβάνουν όλες τις μικρές απολαύσεις της ζωής θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχουν και σημεία που η έγκυος θα πρέπει να προσέξει, και αυτά δεν είναι άλλα από τις υπερβολές που θα πρέπει να αποφύγει. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να γνωρίζει πως δεν επιτρέπεται να παραμένει σε χώρο καπνιστών, δεν επιτρέπεται να μετακινήσει έναν... καναπέ ή να… τινάξει τα χαλιά, ή και άλλα «απαγορεύεται», που όμως δεν προκαλούν κανενός είδους στέρηση στο να απολαμβάνει ως καθημερινός άνθρωπος όλες εκείνες τις στιγμές, που σε όλους μας φαίνονται φυσιολογικές και εν πολλοίς αδιαπραγμάτευτες.

«Η έγκυος δεν είναι άρρωστη και οι διάφοροι μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη έχουν καταργηθεί πλέον» προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος, «με την μέλλουσα μαμά να έχει κάθε δικαίωμα να ζει την καθημερινότητά της χωρίς την καλοπροαίρετη "ασφυξία" που προκαλεί το ενδιαφέρον του στενού της περιβάλλοντος, αλλά ακούγοντας η ίδια το σώμα της και τις ανάγκες του που αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα των επόμενων κινήσεών της».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018