Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Face lift: Η χρονοκαθυστέρηση της γήρανσης
ikteo limnou
Face lift: Η χρονοκαθυστέρηση της γήρανσης
03.04.2018 | 20:41

Face lift: Η χρονοκαθυστέρηση της γήρανσης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Ο χρόνος μπορεί να είναι αδυσώπητος σε ό,τι αφορά την εμφάνισή μας, μπορεί όμως να καθυστερήσει αισθητά στο να αναδείξει τα όχι και τόσο ελκυστικά στοιχεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τις σύγχρονες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, τόσο με τις μη επεμβατικές τεχνικές, όσο και με το ιδιαίτερα δημοφιλές full face lift.

«Το λίφτινγκ αποτελεί ιδανική επέμβαση εάν θέλουμε να γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω. Το επιλέγουμε όταν κρίνουμε πως οι μη επεμβατικές θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό, laser) δεν θα έχουν αποτέλεσμα και δεν μας αρκεί η απαλλαγή από κάποιες ρυτίδες αλλά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη γενικότερη χαλάρωση του δέρματος και των μυών του προσώπου, τις πτυχές, και τις βαθιές ρυτίδες και να δώσουμε στο πρόσωπο σφριγηλότητα και νεανικότητα», σημειώνει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Στέφανος Σταθάκης, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Η κάθε ηλικία έχει το δικό της face lift με τη διάκριση να γίνεται ανάμεσα σε soft και full face lift που αναζωογονεί μέτωπο, μάτια, πρόσωπο και λαιμό δίνοντας πίσω τη χαμένη νεανικότητα και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Το soft lift περιλαμβάνει τα ίδια σημεία, με εξαίρεση την αναζωογόνηση του λαιμού, ενώ πάντα ο στόχος είναι το πρόσωπο μετά την επέμβαση να δείχνει φυσικά πιο «φρέσκο», ξεκούραστο και με νεανική εμφάνιση.

«Το σημαντικότερο που επιτυγχάνεται με τις καινούργιες τεχνικές είναι η ανάρτηση του μυϊκού υποστρώματος του προσώπου», προσθέτει ο κ. Σταθάκης. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χρονική διάρκεια του lifting να αυξάνεται εντυπωσιακά αλλά περισσότερο να ευνοείται η φυσικότητα στην εμφάνιση του lifting προσώπου. Επίσης, η μεταφορά λίπους από διάφορα μέρη του σώματος σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου μειώνει την ανάγκη για ενέσιμα υλικά όπως του υαλουνορικού. Απαραίτητη βέβαια τεχνική στο σύγχρονο lifting είναι η μικρολιποαναρρόφηση οπωσδήποτε της περιοχής του λαιμού, που συνδυάζεται με το απαραίτητο lifting αλλά και του περιγράμματος του προσώπου (oval) όπου εξαφανίζει το λίπος που κρέμεται και τετραγωνίζει το πρόσωπο».  

«Πληροφοριακά», σημειώνει ο κ. Σταθάκης «οι πιο σημαντικές περιοχές διόρθωσης του προσώπου στο full face lift είναι η ρινοπαρειακή, η κροταφική, η ζυγωματική, το περίγραμμα και τέλος ο λαιμός, ιδιαίτερα δε χαμηλά προς το στέρνο, που αποτελεί και το πλέον "δύσκολο" σημείο. Το lifting πραγματοποιείται με μικρές τομές μπροστά από το αυτί και η επέμβαση διαρκεί από 2-4 ώρες και προϋποθέτει ελαφρά νάρκωση (μέθη), ενώ δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018