Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Ψηλοτάκουνες γόβες και κιρσοί: Το «τίμημα» της γυναικείας γοητείας
ikteo limnou
Ψηλοτάκουνες γόβες και κιρσοί: Το «τίμημα» της γυναικείας γοητείας
16.01.2018 | 17:33

Ψηλοτάκουνες γόβες και κιρσοί: Το «τίμημα» της γυναικείας γοητείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Ποια γυναίκα μπορεί να πει πως δεν γοητεύεται από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες που δίνουν κομψότητα στο πόδι, χαρίζουν αέρα γοητείας και δημιουργούν εντυπώσεις στον ανδρικό πληθυσμό;

«Κανένα άλλο γυναικείο αξεσουάρ δεν προσφέρει τόσα πράγματα στη γυναικεία φιλαρέσκεια, σε ό,τι αφορά την αυτοπεποίθηση και πόσο ελκυστική νοιώθει, όσο ένα ζευγάρι ψηλές γόβες», επισημαίνει ο Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου. «Συγχρόνως όμως», συνεχίζει, «όλοι και κυρίως οι γυναίκες θα πρέπει σκεφθούν, ότι αυτή η γοητευτική ενδυματολογική συνήθεια προκαλεί πρησμένα πόδια, αλλά και καταπόνηση των φλεβών στα κάτω άκρα, με τα ψηλοτάκουνα να υποχρεώνουν τα πόδια σε στάσεις που δεν βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο αντί να διοχετεύεται προς τα πάνω, το κάνουν να «λιμνάζει» στις φλεβικές δεξαμενές που περιέχονται στους μύες της κνήμης».

Οι ψηλοτάκουνες γόβες σε συνδυασμό με την πολύωρη ορθοστασία, την έλλειψη άσκησης, την παχυσαρκία και άλλους προδιαθεσιακούς παράγοντες για διαταραχές της φλεβικής κυκλοφορίας, δυστυχώς επιβάλλουν περιορισμό στο αγαπημένο αυτό αξεσουάρ και ανάγκη η όποια «πρόκληση» εντυπώσεων στον ανδρικό πληθυσμό να πρέπει να επιτυγχάνεται με άλλους, πιο... ακίνδυνους τρόπους.

«Η ιδιαίτερα συχνή χρήση ψηλών τακουνιών στη γυναίκα εγκυμονεί κίνδυνο φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία θα εκδηλωθεί με κιρσούς στους μηρούς και τις γάμπες», επισημαίνει ο ειδικός αγγειοχειρουργός, ενώ καθησυχάζει όσες φορούν περιστασιακά ψηλά τακούνια τονίζοντας ότι δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κιρσοί, οι ευρυαγγείες και γενικά οι φλεβίτιδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το ενδοαυλικό laser, η όλη διαδικασία θεραπείας τους είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας και οι ασθενείς κινητοποιούνται και περπατούν αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018