Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Ανώδυνη και με απόλυτη ασφάλεια η θεραπεία των κιρσών με laser
Ανώδυνη και με απόλυτη ασφάλεια η θεραπεία των κιρσών με laser
04.12.2017 | 19:59

Ανώδυνη και με απόλυτη ασφάλεια η θεραπεία των κιρσών με laser

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

«Η φλεβική νόσος είναι εξελιγκτική και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και θεραπεία για να αποφευχθούν σοβαρές συνέπειες για τον ασθενή, όπως είναι η φλεβική θρόμβωση που "κρύβει" κίνδυνο πνευμονικής εμβολής, εάν αναπτυχθεί θρόμβος σε κιρσό», τονίζει ο Αγγειοχειρουργός και επικεφαλής του Πρότυπου Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων Athens Veincare Clinic, Δρ. Αλέξανδρος Ματθαίου.

Οι κιρσοί είναι παθολογικά διατεταμένες φλέβες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία συνδέονται με ανεπάρκεια μιας από τις κεντρικές επιφανειακές φλέβες του ποδιού, με αποτέλεσμα το αίμα κατά την κυκλοφορία του να παλινδρομεί προς τα πόδια αντί να κινείται προς την καρδιά. Η ποσότητα του αίματος που παλινδρομεί είναι σημαντική και σε κάποιες περιπτώσεις υπολογίζεται ότι αυτό ξεπερνά το 30% του συνολικού αίματος που κυκλοφορεί στο πόδι ανά λεπτό.

«Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με 100% αποτελεσματικότητα και ασφάλεια με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο του ενδοαυλικού laser με υπερηχογραφική καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της, μέθοδος που συνιστάται από την αμερικανική αγγειοχειρουργική κοινότητα σε σχέση με την ανοικτή χειρουργική επέμβαση», συνεχίζει ο κ. Ματθαίου, «με ελάχιστες επιπλοκές οι οποίες μειώνονται ακόμη περισσότερο, εφόσον ο αγγειοχειρουργός διαθέτει σημαντική εξειδίκευση στη συγκεκριμένη μέθοδο, αλλά και ιατρική υποδομή υψηλής τεχνολογίας».

Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας και οι ασθενείς κινητοποιούνται και περπατούν αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης. Η νοσηλεία τους διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες και επιστρέφουν στην καθημερινότητα και την εργασία τους ακόμη και την επόμενη μέρα, έχοντας ως υποχρέωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες από την επέμβαση να φορούν ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και να μη σηκώνουν βάρη.

Αναφορικά με το αισθητικό αποτέλεσμα της θεραπείας των κιρσών με laser, αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, είναι άριστο και επειδή η όλη διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα, σε μερικούς μήνες μετά την επέμβαση τα σημάδια είναι σχεδόν αδιόρατα.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018