Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Η μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών βλάπτει το σπέρμα σύμφωνα με νέα έρευνα

banner roots

Η μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών βλάπτει το σπέρμα σύμφωνα με νέα έρευνα
23.01.2013 | 11:50

Η μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών βλάπτει το σπέρμα σύμφωνα με νέα έρευνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Την επίδραση που έχει η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στην ανδρική γονιμότητα, μελέτησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και διαπίστωσαν, ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών που είναι πλήρη σε λιπαρά βλάπτουν τη σύνθεση του σπέρματος.

 

Στα πλαίσια της έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, εξετάστηκαν 200 άντρες και μελετήθηκε η σχέση ανάμεσα στη πρόσληψη γαλακτοκομικών και την ποιότητα του σπέρματος. Όπως αποδείχθηκε, όσοι κατανάλωναν 3 μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά είχαν πιο φτωχή ποιότητα σπέρματος από αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά την ημέρα.

Γενικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι άνδρες που καταναλώνουν 1.3 με 7.5 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα παρουσιάζουν χαμηλότερης ποιότητας σπέρμα, από αυτούς με χαμηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών.

Ωστόσο μεγάλο ρόλο στην αλλοίωση του σπέρματος παίζουν και οι υδατάνθρακες, αφού σε μία δεύτερη μελέτη εξετάστηκε και η σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη υδατανθαράκων και την ποιότητα του σπέρματος. Τα αποτελέσματα αυτά ωστόσο εξέπληξαν τους ειδικούς αφού έδειξαν ότι οι υδατάνθρακες δεν επηρεάζουν την ποιότητα αλλά την ποσότητα του σπέρματος, δηλαδή, όσο περισσότεροι υδατάνθρακες καταναλώνονταν, τόσο μειωνόταν η συνολική ποσότητα του σπέρματος.

Προκειμένου να διατηρηθεί η καλή υγεία του οργανισμού, οι επιστήμονες γενικά συστήνουν μία διατροφή με μετρημένα λιπαρά και υδατάνθρακες, αφού οποιαδήποτε υπερβολή είναι λογικό να βλάπτει τον οργανισμό.


Πηγή:  iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το