Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Τι σχέση έχουν η ηλικία του παιδιού, οι γονείς και ο κίνδυνος άσθματος

banner roots

Τι σχέση έχουν η ηλικία του παιδιού, οι γονείς και ο κίνδυνος άσθματος
15.12.2014 | 13:19

Τι σχέση έχουν η ηλικία του παιδιού, οι γονείς και ο κίνδυνος άσθματος

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Υγεία

Σύμφωνα με νέα μελέτη ολλανδών ερευνητών, παιδιά που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους στην ηλικία των δύο μηνών, δεν κινδυνεύουν περισσότερο με άσθμα έως ότου φθάσουν στα έξι χρόνια τους. Ωστόσο, Όμως, τα παιδιά που στην ηλικία των δύο ετών κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τη μαμά ή και με τον μπαμπά, κινδυνεύουν.

 

Τα μικρά παιδιά που κοιμούνται με την μητέρα τους ή και με τους δύο γονείς τους στο ίδιο κρεβάτι, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν άσθμα, όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Μαάρτζι Λούιτζκ του Πανεπιστημίου Έρασμος του Ρότερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό European Respiratory Journal, μελέτησαν 6.160 μητέρες και τα παιδιά τους, συλλέγοντας πληροφορίες για τις συνήθειές τους σε σχέση με τον ύπνο και συσχετίζοντάς τες με την πιθανότητα εμφάνισης άσθματος.

Η μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους στην ηλικία των δύο μηνών, δεν κινδυνεύουν περισσότερο με άσθμα έως ότου φθάσουν στα έξι χρόνια τους.

Όμως, τα παιδιά που στην ηλικία των δύο ετών κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τη μαμά ή και με τον μπαμπά, έχουν αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσουν άσθμα στην ηλικία των έξι ετών.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι διάφορες αιτίες μπορεί να εξηγούν αυτή τη συσχέτιση ανάμεσα στον ύπνο με τους γονείς και στο άσθμα, αλλά το ζήτημα πρέπει να διασαφηνιστεί με περαιτέρω μελέτες.

Πηγή:skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel