Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Πρώτη σε πωλήσεις κινητών η Samsung
Πρώτη σε πωλήσεις κινητών η Samsung
01.11.2012 | 22:58

Πρώτη σε πωλήσεις κινητών η Samsung

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Τεχνολογία

 

Η κορεάτικη εταιρεία Samsung είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο, διατηρώντας ποσοστό 23,7% στη συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με έρευνα της IDC.

Δεύτερη σε πωλήσεις, με ποσοστό 18,7%, παραμένει η φιλανδική Nokia, η οποία διατηρούσε τα πρωτεία στα κινητά τηλέφωνα για 14 συναπτά έτη, προτού την «εκθρονίσει» φέτος η Samsung.

Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC, η Samsung πούλησε 105,4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Nokia, πούλησε 82,9 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 22,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Τρίτη στη σχετική κατάταξη ήταν η Apple. Η αμερικανική εταιρεία διατηρεί ποσοστό 6,1% στην αγορά κινητών τηλεφώνων ενώ την ακολουθεί με 3,1% η κορεάτικη LG.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η Samsung, κυρίως λόγω του δημοφιλούς μοντέλου Galaxy, κατέχει ποσοστό 31,3% της αγοράς, σχεδόν υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη Apple (15%).

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018