Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>iPhone 8: Θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου

banner roots

iPhone 8: Θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου
23.08.2017 | 20:01

iPhone 8: Θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Τεχνολογία

Έπειτα από τον TouchID, το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, η Apple «προχωράει» ένα βήμα παρακάτω και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ξεκλειδώνουν το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς καν να το αγγίξουν.

Το τηλέφωνο θα μπορεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να δει τον ιδιοκτήτη του σε μόλις λίγες εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τόσο από το The Korea Herald όσο και από το Bloomberg.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι το «κόσμημα-στέμμα» του iPhone, το οποίο θα αποτελεί και την μεγαλύτερη καινοτομία του. 

Οι φήμες για την αναγνώριση προσώπου της Apple, η οποία θα γίνεται με έναν 3D αισθητήρα σάρωσης προσώπου, υπάρχουν εδώ και μήνες και από ο,τι φαίνεται είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι νέες αναφορές υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του καινούριου iPhone, θα είναι απίστευτα γρήγορη, πιο ασφαλής και αρκετά πιο ακριβής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο iPhone θα περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που δεν έχουν υπάρξει ξανά σε κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο, όπως οι υπέρυθρες κάμερες που θα επιτρέπουν στους επεξεργαστές να δουν τα πρόσωπα των ανθρώπων, ακόμα και στο σκοτάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, προσπάθησαν στο παρελθόν να επιτύχουν την αναγνώριση προσώπου και ματιών στα τηλέφωνά τους. 

Αλλά, χαρακτηρίστηκαν από την αδυναμία να αναγνωρίσουν πολύ γρήγορα ή με αρκετή βεβαιότητα και επομένως να καταφέρουν να προσφέρουν ένα αξιόπιστο μηχανισμό ασφαλείας.

Όπως και να έχει το μέλλον θα δείξει, καθώς η παρουσίαση του καινούριου iPhone, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel