Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον FM100
achilladelis
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον FM100
21.05.2022 | 22:28

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον FM100

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη

Στην χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του FM100 "Θέμα κι Ανάθεμα" τυης Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, και κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν οι εξετάσεις PISA.

Ο κ. Κόπτσης απάντησε σε διάφορα ερωτήματα της δημοσιογράφου, όπως για παράδειγμα αν συνδέονται άμεσα με την αξιολόγηση, αν ο πραγματικός στόχος είναι να καταταχθούν τα σχολεία βάσει των επιδόσεων των μαθητών τους και η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά αρνητική. 

Ο κ. Κόπτσης επεσήμανε ότι από του χρόνου οι εξετάσεις θα αφορούν σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια, συγκεκριμένα έκτη Δημοτικού και τρίτη Γυμνασίου. Παράλληλα, διέψευσε ότι θα υπάρχει αναρτημένη βαθμολογία σε κάθε σχολείο, όπως και το γεγονός ότι η χρηματοδότηση κάθε σχολείου θα εξαρτάται άμεσα από τις επιδόσεις του.

Ανέφερε επιπλέον πως σκοπός του Υπουργείου είναι να βρεθεί το μοντέλο που δεν θα επιζητά τις συγκεκριμένες γνώσεις από τους μαθητές, αλλά θα έγκειται σε ένα ευρύτερο πνεύμα γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε τελικά να επιτευχθεί αναβάθμιση του ακαδημαϊκού κόσμου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018