Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>AUKUS - Ιωακειμίδης στον FM 100: «Αναγκαιότητα η ΕΕ να αποκτήσει στρατιωτική αυτονομία» (audio)
achilladelis
AUKUS - Ιωακειμίδης στον FM 100: «Αναγκαιότητα η ΕΕ να αποκτήσει στρατιωτική αυτονομία» (audio)
21.09.2021 | 20:55

AUKUS - Ιωακειμίδης στον FM 100: «Αναγκαιότητα η ΕΕ να αποκτήσει στρατιωτική αυτονομία» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την αναγκαιότητα, μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τη στρατηγική της αυτονομία τόνισε μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Ο ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει τις αναγκαίες εκείνες ικανότητες που θα της επιτρέψουν να λειτουργεί αυτόνομα στο παγκόσμιο σύστημα και «να μην εξαρτάται είτε από τις ΗΠΑ είτε από το ΝΑΤΟ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πώς σχολίασε την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας; Τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που αυτή δημιουργεί, συμβάλλουν ή όχι, κατά τον κ. Ιωακειμίδη, στη διαμόρφωση ενός περισσότερου ασφαλούς συστήματος; Τι ρόλο φιλοδοξεί να παίξει η Τουρκία;

Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Ιωακειμίδη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018