Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Νέα έρευνα της διαΝΕΟσις: Απογοητευτικές επιδόσεις στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων (audio)

banner roots

Νέα έρευνα της διαΝΕΟσις: Απογοητευτικές επιδόσεις στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων (audio)
14.09.2021 | 21:26

Νέα έρευνα της διαΝΕΟσις: Απογοητευτικές επιδόσεις στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Οι επιδόσεις της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες που μετρούν την ποιότητα της Εκπαίδευσης Κατάρτισης Ενηλίκων (ΕΚΕ) και των θεσμών της είναι απογοητευτικές. Η Ελλάδα συγκεντρώνει "βαθμό" μόλις 1,3 στα 5 σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2019.

Η ίδια απαισιόδοξη εικόνα για τη χώρα επαναλαμβάνεται και σε άλλες μελέτες που αφορούν σε διάφορες πτυχές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων καθώς και σε επίπεδο δεξιοτήτων του πληθυσμού.

Η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε νέα έρευνα επιχειρώντας να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους τα αποτελέσματα της Ελλάδας στον «παραμελημένο αλλά πολύ σημαντικό τομέα» της εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων στη χώρα μας είναι απογοητευτικά.

Ο συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος της έρευνας, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Αλέξης Κόκκος, μιλάει στη Δέσποινα Βασιλειάδου στον FM 100 για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη νέα μελέτη της διαΝΕΟσις.

Ακούστε όλα όσα είπε:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel