Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>WhatsApp: Καταγγελίες για τις αλλαγές στους όρους και την πολιτική απορρήτου (audio)

the roots web banners 06

WhatsApp: Καταγγελίες για τις αλλαγές στους όρους και την πολιτική απορρήτου (audio)
13.07.2021 | 20:40

WhatsApp: Καταγγελίες για τις αλλαγές στους όρους και την πολιτική απορρήτου (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

H Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και οι Ενώσεις Καταναλωτών-μέλη της ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση” κατέθεσαν καταγγελία, σε συνεργασία με άλλες οκτώ Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Καταναλωτών, στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αιτούμενοι την άμεση διεξαγωγή έρευνας, αναφορικά με τις μη σύννομες, επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων “WhatsApp”, με εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη, λόγω πολλαπλών παραβάσεων της νομοθεσίας του καταναλωτή.

Η εν λόγω καταγγελία αφορά πρόσφατη έρευνα, με τον τίτλο “Τι συμβαίνει με το WhatsΑpp;” (What’s up with WhatsApp?), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταναλωτών (BEUC) που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κ. Βίκυ Τζέγκα, νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., μίλησε για το θέμα στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου και αναφέρθηκε στους κανονισμούς τους οποίους παραβιάζει η δημοφιλής εφαρμογή επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ιδιωτικότητα των χρηστών και κυρίως των ανηλίκων.

Ακόμη, εξήγησε πώς πρέπει να ενεργεί ο χρήστης όταν λαμβάνει ειδοποιήσεις για αποδοχή νέων όρων χρήσης τόσο της εν λόγω εφαρμογής όσο και ανάλογων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ακούστε όσα είπε η κ. Τζέγκα:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel