Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Οι καταναλωτές ζητούν «καθαρούς» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (audio)

afoi poriazi

charitakis banner new

Οι καταναλωτές ζητούν «καθαρούς» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (audio)
20.05.2021 | 21:43

Οι καταναλωτές ζητούν «καθαρούς» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το πρόβλημα των χρεώσεων υπέρ τρίτων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανέλαβε να αναδείξει η ΕΚΠΟΙΖΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου), πραγματοποιώντας σχετική έρευνα με σκοπό να διαπιστώσει τη γνώμη των καταναλωτών σχετικά με την απόσχιση των εν λόγω χρεώσεων.

Η έρευνα έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης με την πλειοψηφία των καταναλωτών που συμμετείχαν σε αυτή να ζητούν την απόσχιση των χρεώσεων υπέρ τρίτων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, νομικός, νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, μιλώντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου τόνισε ότι η Ένωση Καταναλωτών γίνεται αποδέκτης συχνών καταγγελιών από καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, εξήρε την ανάγκη να καταστούν απλοί και κατανοητοί οι λογαριασμοί ρεύματος προκειμένου να είναι σε θέση οι καταναλωτές να τους «αναγνώσουν» κάτι που, όπως υπογράμμισε η κ. Καλαποθαράκου, ισχύει και στην Ευρώπη.

Τέλος, σημείωσε ότι η πολιτεία οφείλει να τροποποιήσει τη νομοθεσία εναρμονίζοντάς τη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ώστε να μην υπάρχουν οι επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Καλαποθαράκου:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018