Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά στον FM 100: «Η μάσκα είναι ένας πραγματικός φραγμός στην κυκλοφορία του ιού» (audio)

the roots web banners 06

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά στον FM 100: «Η μάσκα είναι ένας πραγματικός φραγμός στην κυκλοφορία του ιού» (audio)
01.09.2020 | 20:32

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά στον FM 100: «Η μάσκα είναι ένας πραγματικός φραγμός στην κυκλοφορία του ιού» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Η μάσκα είναι ασφαλής αρκεί να γίνεται σωστή χρήση της», σημείωσε στον FM 100 η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Διευθύντρια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Μαρία Τσολιά, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κανένα δεδομένο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, η κ. Τσολιά τόνισε πως δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας, όπως αύξηση του διοξειδίου ή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αντιθέτως, εάν χρησιμοποιείται σωστά, αποτελεί έναν πραγματικό φραγμό στην κυκλοφορία του ιού ενώ προστατεύει όχι μόνο από τη λοίμωξη Covid-19 αλλά και από άλλες ιογενείς λοιμώξεις.

Με αφορμή την επικείμενη λειτουργία των σχολείων, η καθηγήτρια εξήγησε πως πρόκειται να ακολουθήσει ενδελεχής ενημέρωση και εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας τόσο των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των μαθητών. Διευκρίνισε πως σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις παιδιών δεν θα χρησιμοποιηθούν μάσκες ενώ επανέλαβε την πρόθεση της επιτροπής και της κυβέρνησης τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Σημείωσε ωστόσο πως η κατάσταση συνεχώς θα αξιολογείται και θα λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις. «Δεν είναι εναλλακτική να παγώσουμε τη ζωή μας», είπε η κ. Τσόλια τονίζοντας πως η μάσκα, οι αποστάσεις και οι κανόνες υγιεινής είναι τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ποια από τους δύο τύπους μάσκας είναι πιο προστατευτική; Πώς και σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται η χρήση της στο σχολείο; Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί και πού οφείλεται η αμφισβήτηση μιας μερίδας της κοινωνίας ως προς τη χρήση της μάσκας;

Ακούστε την κ. Τσολιά στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το