Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)
Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)
11.06.2020 | 20:59

Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την ιστορική σημασία της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ανέλυσε στον FM 100 ο διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συμφωνίας ενώ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι η Τουρκία ξαφνιάστηκε από τη γοργότητα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ιταλία προσθέτοντας πως η Αθήνα κινήθηκε αθόρυβα γεγονός που ερμηνεύει την ενόχληση της Άγκυρας. «Η Τουρκία ενοχλείται διότι μοιραία αντιπαραβάλλει τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με την Ιταλία, με τη συμφωνία που έκανε η ίδια με το καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύει», σημείωσε ο διεθνολόγος.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία με τη γειτονική Ιταλία θα διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της με την Αίγυπτο, γεγονός που αποτελεί το επόμενο στοίχημα της Ελλάδας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χατζηβασιλείου:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018