Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)
Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)
09.04.2020 | 21:54

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόκληση που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να αποδειχθεί σαθρό το οικοδόμημά της.

Ο ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ σχολιάζοντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου τις εξελίξεις του Eurogroup, τόνιζε ότι κρίνεται επιβεβλημένο η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με άλλα λόγια «εθνικοί εγωισμοί, εθνικές ακαμψίες, εθνικοί δογματισμοί που προβάλλονται από κάποιες χώρες, όπως η Ολλανδία, θα πρέπει να παραμεριστούν κι ο καθένας να δει τη μεγάλη εικόνα και τι είναι αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή», είπε ο ίδιος.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Ιωακειμίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα φτάσει σε ένα συμβιβασμό πάνω σε ένα πακέτο μέτρων ωστόσο συμπλήρωσε: «οφείλω να ομολογήσω πως δεν πιστεύω ότι θα είναι εκείνο το πακέτο μέτρων, το ισχυρά φιλόδοξο, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ομόλογο που 11 χώρες-μέλη της ΕΕ ζητούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018