Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)
30.03.2020 | 19:23

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την πρόθεση του υπουργείου να διενεργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες επανέλαβε μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως υπάρχει ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας της αντιμετώπισης του ιού, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μαθητές και γονείς να επιδείξουν υπομονή και ψυχραιμία. Επανέλαβε δε, την πρόθεση για παράταση της χρονιάς ή περικοπή της ύλης εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ ερωτηθείσα για την πιθανότητα μεταφοράς των εξετάσεων το φθινόπωρο, είπε: «Θα εξαντλήσουμε τις προσπάθειες να γίνουν το καλοκαίρι».

Σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υφυπουργός ανακοίνωσε μέσω του FM 100 πως, λόγω αυξημένης κίνησης, δίνεται παράταση (σ.σ. έως τη Δευτέρα 6/4) για τις εγγραφές μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την επιμονή και την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Ζαχαράκη, τα οποία δείχνουν την προθυμία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να στηρίξουν το εγχείρημα του υπουργείου. Συγκεκριμένα, όπως είπε η ίδια, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής συνδέθηκαν 16.000 εκπαιδευτικοί ενώ στις 24/3 δημιούργησαν λογαριασμούς στο ΠΣΔ 192.000 μαθητές, τη στιγμή που στις 13/3 οι εγγεγραμμένοι μαθητές ήταν 254. «Το μέγεθος της προσπάθειας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», δήλωσε η υφυπουργός.

Αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του συστήματος, εξήγησε πως οι πλατφόρμες ενισχύονται με καθημερινές αναβαθμίσεις που επιφέρουν βελτίωση στη χρήση τους.

Ακούστε όλα όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018