Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πρώην πρύτανης ΕΜΠ στον FM 100 για την καταστροφή από το δεξαμενόπλοιο: «Το υπ. Ναυτιλίας ολιγώρησε» (mp3)

banner roots

Πρώην πρύτανης ΕΜΠ στον FM 100 για την καταστροφή από το δεξαμενόπλοιο: «Το υπ. Ναυτιλίας ολιγώρησε» (mp3)
14.09.2017 | 18:38

Πρώην πρύτανης ΕΜΠ στον FM 100 για την καταστροφή από το δεξαμενόπλοιο: «Το υπ. Ναυτιλίας ολιγώρησε» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού έδειξε ως υπεύθυνη για τη ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης, μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στο συμβάν, λέγοντας ότι «ένα μικρό σκάφος μεταφοράς πετρελαίου, βυθίστηκε σε απόσταση 500μ. από την ακτή και δίπλα στον Πειραιά, και από ολιγωρία των αρμόδιων αφέθηκε η ρύπανση να φτάσει σε όλες τις ακτές, να εξαπλώνεται ακόμα και να απορροφάται από τις αμμουδιές με άγνωστο το πού θα φτάσει».

Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην πρύτανης, σε 10 λεπτά από τη βύθισή του, ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπ. Ναυτιλίας είχε ενημερωθεί για το συμβάν και αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει, με βάση τα ισχύοντα, θα ήταν να παρέμβει το Λιμενικό Σώμα και να τοποθετήσει φραγμούς πέριξ του ναυαγίου για να μην εξαπλωθεί η ρύπανση.

«Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έγινε αυτό», επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος κατέληξε ξεκαθαρίζοντας ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μουτζούρης στον FM 100.

 

Φωτογραφία: ΕUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το