Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Άγγελος Συρίγος στον Fm 100: «Η αποβιομηχάνιση είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης» (mp3)

the roots web banners 06

Άγγελος Συρίγος στον Fm 100: «Η αποβιομηχάνιση είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης» (mp3)
28.06.2016 | 19:04

Άγγελος Συρίγος στον Fm 100: «Η αποβιομηχάνιση είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου ο δικηγόρος και επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο καθηγητής εξήγησε ότι σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατείχε το μεταναστευτικό, και όχι οι πολιτικές λιτότητας, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να προβλεφθεί η επόμενη ημέρα, καθώς παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το πραγματικό διακύβευμα της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, ο κ. Συρίγος κλήθηκε να μιλήσει για τη θέση της Ελλάδας στην εποχή της αστάθειας, υποστηρίζοντας ότι στόχος της χώρας πρέπει να είναι η επόμενη αξιολόγηση τον Οκτώβριο και όχι το θέμα του χρέους, ενώ επεσήμανε ότι μια χώρα, όπως η δική μας, χωρίς την Ε.Ε., δεν θα μπορούσε να διαθέτει ισχύ και λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο καθηγητής σχολίασε, ακόμη, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, υπογραμμίζοντας ότι «είναι θλιβερό ότι η χώρα ύστερα από 6 μήνες εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση ακυβερνησίας».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την γενικότερη κατάσταση της Ευρώπης, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι το πρόβλημα της ηπείρου είναι το γεγονός ότι έχει πάψει πλέον να είναι ανταγωνιστική, εξηγώντας ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν αποβιομηχανιστεί, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. 

Ακούστε παρακάτω όσα είπε ο Άγγελος Συρίγος στον Fm 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το