Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πάνω από 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο (mp3)

banner roots

Πάνω από 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο (mp3)
10.03.2016 | 20:57

Πάνω από 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τους 3.000 προσεγγίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα ο Fm 100 και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης» της Χίου Παντελής Φύκαρης.

Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλεάδου «Θέμα και Ανάθεμα», χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μετά την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας να παύσει τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Χίο περίπου 2.800 άτομα.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για πλήρη απουσία του κράτους, αφού το υπάρχον hotspot στην περιοχή του Χαλκειού, χωρητικότητας 1.095 ατόμων, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του νησιού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες να φιλοξενούνται σε υποστηρικτικές δομές της Χίου, με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακούστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Παντελή Φύκαρη, όπως μεταδόθηκε από τη συχνότητα του Fm 100, στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το