Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πιτσιόρλας στον Fm 100: «Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τουρισμού» (mp3)

the roots web banners 06

Πιτσιόρλας στον Fm 100: «Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τουρισμού» (mp3)
15.12.2015 | 21:52

Πιτσιόρλας στον Fm 100: «Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τουρισμού» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport-Κοπελούζος θα φέρει τα πρώτα τέσσερα χρόνια επενδύσεις ύψους 350 εκ. ευρώ, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα» ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, υπογράμμισε ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων θα οδηγήσει άμεσα σε 1.700 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τουρισμού. «Αποτελεί αναγκαιότητα να έχουμε καλά αεροδρόμια στην Ελλάδα, αφού ζούμε από τον τουρισμό», τόνισε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφερόμενος στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος, είπε: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες. Πρέπει, όμως, να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες, γιατί έχουμε φτάσει στον πάτο. Πρέπει να κινούμαστε με κατεύθυνση την ανάπτυξη της οικονομίας».

Τέλος, ερωτηθείς για τη δεύτερη φάση, στην οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Λήμνου, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει, καθώς αδικούνται αυτά τα αεροδρόμια, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις περί κρατικής χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει αποδειχθεί ότι το κράτος δεν μπορεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Χρειάζεται τεχνογνωσία».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το