Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον «μάγο» της Φόρμουλα 1 Φλάβιο Μπριατόρε ανήκει η θαλαμηγός «Force Blue»,που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Λήμνο

banner roots

Στον «μάγο» της Φόρμουλα 1 Φλάβιο Μπριατόρε ανήκει η  θαλαμηγός «Force Blue»,που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Λήμνο
13.06.2014 | 20:44

Στον «μάγο» της Φόρμουλα 1 Φλάβιο Μπριατόρε ανήκει η θαλαμηγός «Force Blue»,που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Λήμνο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Στον Ιταλό, λεγόμενο και «μάγο» της Φόρμουλα 1, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κουίνς Παρκ Ρέϊντζερς, Φλάβιο Μπριατόρε ανήκει η κοσμοπολίτικη θαλαμηγός «Force Blue», που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Λήμνο.

Το βλέπαμε εδώ και τρεις μέρες να κοσμεί το Λιμάνι της Μύρινας και να εντυπωσιάζει τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δεν δίστασαν να το πλησιάσουν για να νιώσουν λίγη από την λάμψη και την πολυτέλειά του.

Το «Force Blue» βρισκόταν στη Λήμνο από την Τετάρτη 11 Ιουνίου και αναχώρησε σήμερα Παρασκευή για Κωνσταντινούπολη, ενώ πριν προσεγγίσει το νησί μας βρισκόταν στη Μύκονο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γιοτ δεν βρισκόταν ο ίδιος ο Φλάβιο Μπριατόρε, αφού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με την οικογένειά του και τους φίλους του και από εκεί θα τους παραλάβει το γιοτ για να συνεχίσει το ταξίδι του, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει ένα ακόμη πέρασμα από τη Λήμνο, τον Αύγουστο.

Το μήκους 64 μέτρων σκάφος, που παλαιότερα ονομαζόταν Big Roi, κατασκευάστηκε το 2002 και μέχρι τώρα είναι το 78ο μεγαλύτερο σε μήκος superyacht στον κόσμο, το οποίο φέρει σημαία Νήσων Καϋμάν, αναπτύσσει ταχύτητα 17 κόμβων, έχει 17 άτομα πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα σε 6 σουίτες.

Λίγα λόγια για τον...διάσημο ιδιοκτήτη του.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας θεωρείται ως ο εμπνευστής των ιδιαίτερα αμφιλεγόμενων διαφημίσεων της «Μπένετον», οι οποίες την δεκαετία του 1980, είχαν προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην διαφήμιση. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το 50% τις θεωρούσε σπουδαίες και το 50% απαίσιες, όμως το σημαντικό είναι πως όλοι μιλούσαν για τη Μπένετον.

Το 1990 μετατέθηκε στη Μπένετον Φόρμουλα, την ομάδα Φόρμουλα 1 της οικογένειας Μπένετον, αρχικά ως εμπορικός και λίγο αργότερα ως γενικός διευθυντής. Του πιστώνεται ότι εξασφάλισε την υπογραφή του (τότε άσημου) Μίχαελ Σουμάχερ, με τον οποίο η ομάδακέρδισε τα πρωταθλήματα οδηγών τις σαιζόν 1994 και 1995 και κατασκευαστών το 1995 - τα μοναδικά της ιστορίας της.

Το 1996 ο Σουμάχερ και σχεδόν σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο εντάχθηκαν στη Φερράρι, με αποτέλεσμα την επιστροφή της Μπένετον Φόρμουλα στη μετριότητα. Το 1997 απολύθηκε από τη Μπένετον, μετά από δεκαεπτά χρόνια παρουσίας στα ηγετικά κλιμάκια του ομίλου.

Το 1998 προσλήφθηκε από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ως διευθυντής μιας θυγατρικής της, η οποία κατασκεύαζε κινητήρες για αγωνιστικά μονοθέσια υπό την ονομασία Μεκακρομ και Σουπερτεκ. Δύο χρόνια αργότερα η Renault αποφάσισε να επανασυστήσει την αγωνιστική της ομάδα (είχε προηγηθεί μια απόπειρα με μέτρια αποτελέσματα τις σαιζόν 77 έως 85). Εξαγόρασε τη Μπένετον Φόρμουλα, τοποθέτησε το Φλάβιο Μπριατόρε επικεφαλής της αναδιοργάνωσής της και το 2002 την μετονόμασε σε Renault F1 Team, σηματοδοτώντας την επίσημη επιστροφή της στο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 ως κατασκευάστριας.

Από τη Renault παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 λόγω της συμμετοχής του στο Σκάνδαλο Κρασγκέιτ, του οποίου φερόταν ως εμπνευστής. Λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνησης τον απέκλεισε επ αόριστον από κάθε δραστηριότητα σε διοργανώσεις που τελούν υπό την εποπτεία της.


royal denship force blue 002

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το