Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μάγεψε το κοινό το «Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (video + photos)

banner roots

Μάγεψε το κοινό το «Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (video + photos)
10.06.2014 | 21:40

Μάγεψε το κοινό το «Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (video + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει: Πάντα μ’ απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο όσες φορές τ’ άκουγα. Έλεγα μέσα μου, τι άραγες εννοεί; Σκέφτηκα, σαν κάτι να φωτίστηκε μέσα μου, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει πότε, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί», έγραφε στον τοίχο του μικρού θεάτρου στο νέο κτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, λόγια του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι.

Επέλεξα να σας μεταφέρω αυτό, καθώς έρχομαι από την εκδήλωση «Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι», εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.   

Η σημερινή εκδήλωση με γέμισε συναισθήματα, και ίσως είναι από τις λίγες φορές που ευχαριστήθηκα τόσο μια εκδήλωση.

Το μικρό θέατρο του σχολείου, είχε από νωρίς πλημμυρίσει από χαρούμενες φωνές, σιγά σιγά ήρθε και ο κόσμος. Γονείς, μικρά αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες ήταν όλοι εκεί, να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα παιδία τους, που σήμερα ήταν εκείνα που τους μετέφεραν σε εποχές άλλες παλιές, βγαλμένες λες από παραμύθι.

Εκεί και η Πολιτική, Θρησκευτική και Στρατιωτική ηγεσία του νησιού. Παρών και o Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτης Μουτζούρης. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου, κ. Αθηνά Τζαννέτου – Γιαρμαδούρου, η οποία μάλιστα, αφιέρωσε την σημερινή βραδιά στον νυν Δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Αμέσως μετά, μια μαθήτρια με μια σύντομη ομιλία μας έβαλε στο κλίμα της εκδήλωσης, αλλά… και στην τάξη.

Παρών και ο Μάνος Χατζηδάκις, αφού δια στόματος, ενός μαθητής μας θύμισε  γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Το ταξίδι ξεκίνησε και μας πήγε πίσω αλλά και μπροστά, γιατί ο Μάνος Χατζηδάκις είναι παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ακούστηκαν τραγούδια γνωστά σε όλους μας που μας ταξίδεψαν στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όπως το "Μες σ' αυτή τη βάρκα" από την ταινία "Μανταλένα", το "Τράβα μπρος" και "Ο γλάρος" από την ταινία "Η Αλίκη στο ναυτικό", τα "Λουστράκια" από την ταινία "America America", το "Έχω ένα μυστικό" από την ταινία "Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο" και "Ο αμαξάς (Καροτσέρη)" από την ταινία "Χτυποκάρδια στο θρανίο". Τέλος, ακούστηκαν αποσπάσματα απο το μονόπρακτο "Η γιορτή" του Σπίρο Σιμόνε", από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη και από το μονόπρακτο "Αντικατοπτρισμοί" του Χοσέ Σάντις Σινιστέρα.

Σήμερα είμαι σίγουρος πως «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος…

Το μπράβο ίσως είναι λίγο για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Σοφία Βραδέλη, Γεωργία Κρυωνίδου και Παναγιώτης Μάρκουλλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το