Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέες ημερομηνίες για την υποβολή φακέλων της προκήρυξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

banner roots

Νέες ημερομηνίες για την υποβολή φακέλων της προκήρυξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
16.05.2014 | 18:20

Νέες ημερομηνίες για την υποβολή φακέλων της προκήρυξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κος Νικόλαος Θεοδωρίδης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας Π.Α.Α. 2007-2013 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέδωσε την τροποποίηση της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Με την Υπουργική Απόφαση τροποποιείται η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας και ορίζεται από 18/3/2014 έως και 6/6/2014. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της πριμοδότησης πρώτης εγκατάστασης κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής του Προγράμματος είναι όσοι νέοι γεωργοί εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις κοινοτικές διατάξεις για το χρόνο που καλύπτει το κριτήριο της πρώτης εγκατάστασης.

Η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη είναι 20.000 ευρώ και το Πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών, εφαρμόζεται σε γεωργούς κατά κύρια απασχόληση ηλικίας μέχρι 40 ετών που είναι αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης θα πρέπει να παραλάβουν τα έντυπα συμμετοχής καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από: τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, τις Διευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, και την Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Μέτρων και Πράξεων Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους διαδικτυακούς τόπους: www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr & www.apdaigaiou.gov.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel