Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Διαδικτυακή ξενάγηση στον ανιχνευτή ATLAS στο CERN

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου: Διαδικτυακή ξενάγηση στον ανιχνευτή ATLAS στο CERN
21.01.2025 | 19:29

Γυμνάσιο Μούδρου: Διαδικτυακή ξενάγηση στον ανιχνευτή ATLAS στο CERN

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Δευτέρα 20/01/2025 οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακή ξενάγηση μιας διδακτικής ώρας στον ανιχνευτή ATLAS που βρίσκεται στο κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας.

Το πρόγραμμα ATLAS του CERN περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό κομμάτι που δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία από όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές επισκέψεις. Αυτές οι επισκέψεις έχουν στόχο να φέρουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε επαφή με τη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων, τη λειτουργία του CERN και την κατανόηση του σύμπαντος, ακόμη κι αν δεν μπορούν να επισκεφθούν το εργαστήριο δια ζώσης.

Μέσα από την ξενάγηση οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη δομή του ανιχνευτή ATLAS, καθώς και το πώς τα σωματίδια - τα προϊόντα των συγκρούσεων των πρωτονίων - αλληλεπιδρούν με το υλικό του ανιχνευτή και αφήνουν τα ίχνη τους.

Η ξενάγηση είχε ως στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές να ασχοληθούν με τη φυσική, την επιστήμη και την τεχνολογία, να δείξει την εφαρμογή της επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο, προάγοντας τη συνεργασία και την καινοτομία και, τέλος, να προσφέρει πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης δέσμευσης του CERN για διάδοση της επιστήμης και εκπαίδευση νέων σε θέματα φυσικής και τεχνολογίας.

Τη διαδικτυακή συνάντηση οργάνωσε και συντόνισε ο χημικός Ειδικής Αγωγής του σχολείου, κ. Χρήστος Κουκούμης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το