Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κι αυτή την Κυριακή στην «Αποθήκη» με Ιστορία Τέχνης: Από τον Κυβισμό στην Pop Art και πέρα απ αυτήν!

the roots web banners 06

Κι αυτή την Κυριακή στην «Αποθήκη» με Ιστορία Τέχνης: Από τον Κυβισμό στην Pop Art και πέρα απ αυτήν!
29.11.2024 | 13:33

Κι αυτή την Κυριακή στην «Αποθήκη» με Ιστορία Τέχνης: Από τον Κυβισμό στην Pop Art και πέρα απ αυτήν!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη η τρίτη συνάντηση του κύκλου «Κυριακές με ιστορία τέχνης». 

Το θέμα της διάλεξης, που θα παρουσιάσει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Κουκουλάς, εστιάζει στη δυναμική καλλιτεχνική δραστηριότητα από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τη δεκαετία του 1990, με αναφορές σε ρεύματα όπως ο Κυβισμός, το Dada και η Pop Art, αλλά και πέρα από αυτήν

Η διάλεξη είναι προσβάσιμη σε όλους, χωρίς απαιτήσεις εξειδικευμένων γνώσεων, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά ενότητα. Για κρατήσεις: 6981326499.

Αναλυτικά:

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1Δεκεμβρίου, 18:00-20:00 στην Αποθήκη, η τρίτησυνάντηση του νέου κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων «Κυριακές με ιστορία τέχνης» σε συνέχεια του προηγούμενου κύκλου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η δεύτερη συνάντηση του κύκλου αυτού εστιάζει στην καλλιτεχνική δραστηριότητα που παρατηρείται από τις αρχές του 20ού μέχρι περίπου τη δεκαετία του 1990. Ενδεικτικά αναφέρονται τα καλλιτεχνικά ρεύματα του κυβισμού, Dada και Pop Art, ωστόσο η παρουσίαση θα επεκταθεί και πέρα από αυτά.

Η διάλεξη απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώςδεν θα έχει αυστηρά ακαδημαϊκό χαρακτήρα, έτσι ώστε να είναι κατανοητή από το ευρύ κοινό. Συγχρόνως,απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον χώρο της τέχνης, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς εικαστικών (και όχι μόνο) κ. ά. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τον κ. Γιάννη Κουκουλά*, ιστορικό τέχνης και διδάκτορα του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας . 

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει κάποιου είδους εξοπλισμό εκ μέρους των συμμετεχόντων. Μετά την παρουσίαση θαακολουθήσει ανοιχτός διάλογος.

Πρόθεση της Αποθήκης είναι αφ’ ενός η ενημέρωση του κοινού πάνω σε ζητήματα τέχνης και αφ’ ετέρου οι συμμετέχοντες να περάσουν ένα ευχάριστο κυριακάτικο απόγευμα.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά ενότητα

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6981326499

Διοργάνωση: Αποθήκη

*Ο Γιάννης Κουκουλάς είναι ιστορικός τέχνης, διδάκτωρ και πτυχιούχος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, διπλωματούχος μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ΕΚΠΑ. Σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ από το 2012 έχει διδάξει σειρά μαθημάτων στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ (Μια Ιστορία της Μεταμοντέρνας Τέχνης, Ιστορικές και Θεωρητικές Προσεγγίσεις των Κόμικς, Διεικονικότητα στην Εικονογραφημένη Αφήγηση, Εποπτική Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης κ.ά.), στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Παράλληλα συνεπιμελείται το εβδομαδιαίο ένθετο Καρέ Καρέ στην Εφημερίδα των Συντακτών ενώ κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Εποχή, Ποντίκι κ.ά.) και περιοδικά (Βαβέλ, Γαλέρα, MOV, Εννέα, Μετρό, Έψιλον κ.ά.), έχει επιμεληθεί πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς και πολλές εκδόσεις. Κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους, προλόγους και επιλόγους και καλλιτεχνικών εκθέσεων, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων Η Αναπλαισίωση του Έργου Τέχνης – Διεικονικές μεταμυθοπλασίες στις εικονογραφημένες αφηγήσεις (Κάλλιπος, 2023), Ένατη Τέχνη – Από το Παρελθόν στο Μέλλον (ΚΨΜ, 2006), Γυναίκες στα Κόμικς – Ηρωίδες για κάθε Χρήση (Futura, 2005).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos pccom

 

youtube channel