Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Το βραβείο «Θεατρικότητας και Πλοκής» απέσπασε το έργο της Α΄ τάξης (video)

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου:  Το βραβείο «Θεατρικότητας και Πλοκής» απέσπασε το  έργο της  Α΄ τάξης (video)
05.06.2024 | 20:02

Γυμνάσιο Μούδρου: Το βραβείο «Θεατρικότητας και Πλοκής» απέσπασε το έργο της Α΄ τάξης (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με το βραβείο «Θεατρικότητας και Πλοκής» τιμήθηκε το έργο της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Μούδρου με τίτλο “Escape Room” ( «Δωμάτιο Απόδρασης» ) στον φετινό διαγωνισμό Kamishibaï.

Πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό πολύγλωσσης αφήγησης, με σκοπό την ανάδειξη της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ερευνητική ομάδα «Pluralités»  του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον γαλλικό επιστημονικό σύλλογο DULALA (D’une Langue à l’Autre) και διεθνείς φορείς.

Σύμφωνα με την ομάδα «Pluralités», το πολύγλωσσο Kamishibaï προσφέρει στους μαθητές «την ευκαιρία να αναπτύξουν στρατηγικές μάθησης, δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, παρατήρησης, σύγκρισης και σκέψης σχετικά με τις γλώσσες και τον λόγο, προωθώντας παράλληλα τη συνεργασία στο πλαίσιο μιας εργασίας σύνταξης και εικονογράφησης. Τους επιτρέπει επίσης να αγωνιστούν για τις διακρίσεις και να ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη των λαών, αξιοποιώντας τις γλώσσες οι οποίες αντιμετωπίζονται ως ισότιμες».

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού που ενέπνευσε τους μαθητές της Α΄ τάξης ήταν «Μόνος μου πάω πιο γρήγορα, μαζί πάμε πιο μακριά». Στην ιστορία τους, που αφορά μια ομάδα παιδιών που επισκέπτονται ένα δωμάτιο απόδρασης, ακούγονται οι παρακάτω γλώσσες: ελληνικά -και Λημνιά ντοπιολαλιά-, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αλβανικά και ρωσικά. Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Ξένων Γλωσσών Μέρμηγκα Χρυσούλα, Πάντσιου Κρυστάλλω, Τσάκου Ευαγγελία και Εικαστικών Καραογλάνη Χριστίνα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel