Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Συνάντηση Καιρίδη – Γεώργα | Όσα τέθηκαν «επι τάπητος»

the roots web banners 06

Λήμνος: Συνάντηση Καιρίδη – Γεώργα | Όσα τέθηκαν «επι τάπητος»
21.05.2024 | 18:19

Λήμνος: Συνάντηση Καιρίδη – Γεώργα | Όσα τέθηκαν «επι τάπητος»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα 20 Μαΐου, στο Δημαρχείο, τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Κατής, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τουρισμού, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μπουλώτης, καθώς και η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος  της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Ρούσσου και κ. Γιώργος Κριαρής.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος βρίσκεται στη Λήμνο στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε νησιά του Αιγαίου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και μία ευρύτερη γκάμα θεμάτων τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία. 

Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στα πρόσφατα σποραδικά περιστατικά αφίξεων παράτυπων μεταναστών στο νησί μας και τις συνθήκες φύλαξης αυτών ως την επιβίβαση για τη μεταφορά  τους στη Λέσβο με ευθύνη του Λιμενικού Σώματος, περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζονται και, όπως ανέφερε ο Υπουργός, δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς ο αριθμός είναι μικρός. 

Επίσης, αναφορά έγινε στην εφαρμογή του μέτρου της βίζας εξπρές, η οποία δίνει τη δυνατότητα επταήμερης παραμονής σε Τούρκους επισκέπτες σε δέκα νησιά του Αιγαίου και στη δρομολόγηση  ενεργειών για υποδομές προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του μέτρου και στη Λήμνο. Παράλληλα, ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική πορθμειακής σύνδεσης με την Ίμβρο και για εθνικούς και για οικονομικούς λόγους.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το ακτοπλοϊκό ζήτημα, για το οποίο η Δημοτική Αρχή υπογράμμισε την ανάγκη σύναψης πολυετών συμβάσεων, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που αντιμετώπισε κατά τη φετινή σεζόν η Λήμνος, λόγω της καθυστέρησης του διαγωνισμού ανάθεσης της υπηρεσίας και κατ’ επέκταση της ανακοίνωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Τέλος, ο Υπουργός ενημερώθηκε για το πρόβλημα της λειψυδρίας, τις ενέργειες στην κατεύθυνση  αντιμετώπισής του, καθώς και για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το