Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη 14η θέση της λίστας με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024 το μελίχλωρο της Λήμνου σύμφωνα με το Taste Atlas

the roots web banners 06

Στη 14η θέση της λίστας με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024 το μελίχλωρο της Λήμνου σύμφωνα με το Taste Atlas
13.05.2024 | 20:10

Στη 14η θέση της λίστας με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024 το μελίχλωρο της Λήμνου σύμφωνα με το Taste Atlas

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο ανακοίνωσε για το 2024 οτο γνωστό online γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas, το οποιο συχνά αναφέρεται ως το «Google Map του φαγητού».

Αν και θεωρούμε πως η Γαλλία είναι η χώρα του καλού τυριού, η νέα κατάταξη των 100 καλύτερων τυριών στον κόσμο που δημοσίευσε πρόσφατα η πλατφόρμα δίνει τα σκήπτρα στα ιταλικά τυριά, που μονοπωλούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση με το τυρί Saint-André.

Αλλά ποιο βρίσκεται στην κορυφή; Φαίνεται πως το καλύτερο τυρί στον κόσμο για φέτος είναι η παρμεζάνα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά ιταλικά πιάτα και είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα. 

Στη θέση 14 της λίστας συναντάμε το μελίχλωρο τυρί της Λήμνου. Το μελίχλωρο τυρί αποτελεί παραδοσιακό προϊόν τοπικής τυροκομίας και παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Λήμνου. Αμέσως μετά την τυροκόμιση έχει υφή κρεμμώδη στην οποία οφείλει και το όνομά του.

Ψηλότερα βέβαια, στην 4η θέση έχουμε επίσης ένα εξαιρετικό τυρί τη γραβιέρα Νάξου, ένα σκληρό τυρί, που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο και κατσικίσιο.

Αναλυτικά η λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο εδώ.

 

Με πληροορίες από το Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel