Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η βραβευμένη παραγωγή της Gullwing «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

the roots web banners 06

Η βραβευμένη παραγωγή της Gullwing «Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου» ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
04.03.2024 | 09:44

Η βραβευμένη παραγωγή της Gullwing «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η TVF International, μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη ανεξάρτητες εταιρείες διανομής ντοκιμαντέρ, σειρών  και τηλεοπτικού υλικού με έδρα το Λονδίνο, ζήτησε και ανέλαβε την παγκόσμια διανομή της βραβευμένης σειράς ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Η σειρά δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής Gullwing με έδρα την Καβάλα, σε συμπαραγωγή της Cosmote TV  σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Χατζημαλλήκαι σενάριο του Πασχάλη Παλαβούζη.

Αυτή την περίοδο γίνεται το adaptation από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα με την επίσημη διεθνή ονομασία του ιστορικού ντοκιμαντέρ να είναι: «Wings of the Great War». Κυκλοφόρησε ήδη από την TVF International  και το επίσημο trailer της σειράς στην αγγλική γλώσσα: https://youtu.be/sJEfVLAO3Ck

IMG 6943
Σε λίγες εβδομάδες η παγκόσμια κοινότητα θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη σειρά από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη, την Αμερική και Αυστραλία, από συνδρομητικές πλατφόρμες, από on demand και άλλα δίκτυα μετάδοσης.

Η σειρά των δέκα επεισοδίων του ιστορικού ντοκιμαντέρ στα «Στα φτερά του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου» παρουσιάζει τις παράτολμες και άκρως εντυπωσιακές αεροπορικές  επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

IMG 6944
Η βραβευμένη σειρά, μέσα από μοναδικές μαρτυρίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές των αεροπορικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστραλιανοί, Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Σέρβοι, Έλληνες, Γερμανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι και Αυστροούγγροι πιλότοι.

IMG 6945

Η νέα σημαντική επιτυχία της Καβαλιώτικης εταιρείας παραγωγής  Gullwing, είναι το επιστέγασμα του ταλέντου των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δημιουργική ομάδα και της σκληρής δουλειάς που επιτελείται, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι στην ελληνική περιφέρεια γίνονται αξιόλογες δουλειές με διεθνείς προδιαγραφές, που αποτελούν ένα εξαγωγικό τηλεοπτικό προϊόν εφάμιλλο μεγάλων εταιρειών παραγωγής του εξωτερικού.

IMG 6942
Τηλεοπτικές παραγωγές της Gullwing όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», «Ιστορία με Χρώμα», «Ατσάλινη Ιστορία», «Σε μια Νέα Πατρίδα» προβλήθηκαν με επιτυχία στην ΕΡΤ και στην Cosmote TV – Cosmote History, κερδίζοντας επαινετικά σχόλια και άριστες εντυπώσεις από το τηλεοπτικό κοινό.

Συντελεστές «Wings of the Great War»

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κάσδαγλης

Ιστορική Έρευνα - Σενάριο: Πασχάλης Παλαβούζης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής

Επιμέλεια παραγωγής COSMOTE TV: Νατάσα Βερώνη, Άρτεμις Σκουλούδη

Επιστημονική Ομάδα: Παναγιώτης Γεωργιάδης, Ιωάννης Μπακιρτζής, Ελεονώρα Ναξίδου

Art Director: Παντελής Κάσδαγλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Κάσδαγλης

Εικονοληψία: Δημήτρης Χατζημαλλής - Στέλιος Πολυχρονίδης - Λευτέρης Κάσδαγλης - Δημήτρης Λάμπρου

Αφήγηση: James Fowler

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης

Additional Music by Scapetunes

Montage: Δημήτρης Χατζημαλλής

Motion Graphics: Θωμάς Δουκινίτσας

Graphics: Παντελής Κάσδαγλης | Gullwing

Drone Operator (Τουρκία): Grifilm | Mustafa Dalyan, Murat Öztürk.

Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Ντάγκαλης

IT Manager | Εμπορικό: Δημήτρης Κάσδαγλης

Δημόσιες Σχέσεις: Georgia Βραμίδου

Εξωτερική συνεργάτης χαρτογραφίας: Γεωργία Καραδήμου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel