Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Αποχωρούν προσωρινά από τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

the roots web banners 06

Λήμνος: Αποχωρούν προσωρινά από τις κινητοποιήσεις οι αγρότες
27.02.2024 | 21:03

Λήμνος: Αποχωρούν προσωρινά από τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων της Λήμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι παραγωγοί του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Λήμνου κ. Άγγελος Λαμπρινός Βλάττας, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Απόστολος Κουτσογιάννης, η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Σκαπέτης.

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων και ότι κατά το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη συζήτηση μαζί τους, συμπληρώνοντας ότι μέλημα της είναι «να είμαστε ουσιαστικοί και παραγωγικοί στον βαθμό που το επιτρέπει ο ρόλος μας». «Δεν καπηλευτήκαμε την αγωνία σας, δεν εργαλειοποιήσαμε τον αγώνα σας. Δεν ήρθαμε στα μπλόκα Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι για να βγάλουμε φωτογραφίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεώργα, η οποία σημείωσε ορισμένες από τις ενέργειες που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα, όπως η δέσμευση που απέσπασε η ίδια από το Υπουργείο Εσωτερικών για μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, για το οποίο ξεκινά μελέτη. Η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προηγουμένως, στις 8 Φεβρουαρίου ζητήθηκε εγγράφως η κήρυξη της περιοχής της Λήμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων που επιφέρει καταστροφικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Επίσης, η Δήμαρχος ανέφερε ότι χθες το απόγευμα, αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε στην εκλογή προεδρείου της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, συνομίλησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταμενίδη, στον οποίο μετέφερε την κατάσταση και επανέλαβε όσα προφορικά αλλά και εγγράφως του είχε μεταφέρει, μέσω υπομνήματος που του ενεχείρισε, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, πολλά από τα οποία ταυτίζονται με τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Ο κ. Σταμενίδης ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι έχει ορίσει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ΕΛΓΑ, με τον ΕΛΓΟ - Δήμητρα και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να εξετάσουν το θέμα των αγριοκούνελων, ώστε να προβούν σε ενέργειες. Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημάρχου εντάσσεται επίσης η επικοινωνία της με τους Βουλευτές του νομού, τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικά και για τις δικές της ενέργειες αλλά και ευρύτερα για τα αιτήματα που θέτει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Λήμνου και ζήτησε τη συνδρομή τους.

Η Δήμαρχος τόνισε, επίσης, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αποφευχθεί η εσωστρέφεια και να αναζητηθούν λύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να δοθούν με κλειστούς τους δρόμους και τις υπηρεσίες. Επεσήμανε την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου ευρύτερα να διεκπεραιώνουν το έργο τους προς όφελος και για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτοκτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το