Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου | Στα χρώματα της Λήμνου η νέα «ταυτότητα» του σχολείου

the roots web banners 06

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου | Στα χρώματα της Λήμνου η νέα «ταυτότητα» του σχολείου
21.02.2024 | 13:10

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου | Στα χρώματα της Λήμνου η νέα «ταυτότητα» του σχολείου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα χρώματα της Λήμνου, τα αρχικά ενός από τους πλέον πνευματικούς ανθρώπους που γέννησε το νησί, του ιστορικού Αργύριου Μοσχίδη και η κουκουβάγια, το σύμβολο της Σοφίας κατά τους αρχαίους Έλληνες, δεσπόζουν στο νέο λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Το νέο λογότυπο του σχολείου, αποτελεί μια προσφορά της graphic designer Άννας Πέτση, η οποία εξηγεί τον συμβολισμό των επιμέρους στοιχείων του λογοτύπου.

«Για το λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου χρησιμοποίησα χρώματα, τα οποία χαρακτηρίζουν το νησί της Λήμνου που τόσο αγαπώ. Το κίτρινο από τον ήλιο και από το φως που "λούζουν" το νησί, όπως και το μπλε της θάλασσας που αντικρίζω κάθε φορά που επισκέπτομαι τις υπέροχες παραλίες της Λήμνου, το κόκκινο χρώμα, θερμό και έντονο, με το οποίο ήθελα να τονίσω το όνομα του Αργύριου Μοσχίδη, ο οποίος υπήρξε κορυφαία πνευματική φυσιογνωμία με πάθος για την ιστορία  και, τέλος, η κουκουβάγια που  κατά τους αρχαίους Έλληνες συμβολίζει την πραγματική σοφία.

Ένα λογότυπο που αντικατοπτρίζει  τον τόπο στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν οι μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου μέσα από τα χρώματα του και που συμβολίζει τον απώτερο σκοπό  της εκπαίδευσης και της παιδείας που αποτελούν εντέλει τη σοφία. Πέραν όμως όλων των παραπάνω, το λογότυπο του Γυμνασίου Μούδρου για μένα αποτελεί "ταυτότητα", ένα σύμβολο, το οποίο προκαλεί  το συναίσθημα πως όλοι μαζί,  εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, ανήκουν  σε μία σχολική κοινότητα με κοινό σκοπό τη μάθηση, την παιδεία,  και την πρόοδο".

IMG 6433

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel