Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ολονυχτία των τρακτέρ στο Λιβαδοχώρι | Πορεία σήμερα στη Μύρινα (video)

the roots web banners 06

Λήμνος: Ολονυχτία των τρακτέρ στο Λιβαδοχώρι | Πορεία σήμερα στη Μύρινα (video)
21.02.2024 | 08:04

Λήμνος: Ολονυχτία των τρακτέρ στο Λιβαδοχώρι | Πορεία σήμερα στη Μύρινα (video)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στο κέντρο του νησιού, στο Λιβαδοχώρι, πέρασαν τη νύχτα οι αγρότες οι οποίοι κατέβασαν χτες τα τρακτέρ τους στο δρόμο.

Η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία προφανώς συστάθηκε επί τόπου, αφού ο Σύλλογος Αγροτοκτηνοτρόφων είναι σε αδράνεια χρόνια τώρα, καλεί τους αγρότες και τους κατοίκους του νησιού σε συσπείρωση και κοινή διεκδίκηση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, σήμερα στις 11:30 οι αγρότες που θέλουν να ενισχύσουν τη γραμμή των αγροτών που είναι στο δρόμο από εχθές, θα πρέπει να προσέλθουν στο Λιβαδοχώρι με τα τρακτέρ τους, ώστε στις 12 το μεσημέρι, το κομβόι να ξεκινήσει για τη Μύρινα.

Πάντως, εχθές, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεντρωμένοι αγρότες στο Λιβαδοχώρι, ήταν δυο ξένοι στο ίδιο νησί. 

Στην πραγματικότητα το μπλόκο στο Λιβαδοχώρι, στήθηκε γύρω στις 12:30, μια ώρα αφότου ο υφυπουργός είχε περάσει για να μεταβεί στην Ατσική, όπου συναντήθηκε με άλλους αγρότες με τους οποίους συνομίλησε για τον αναδασμό, τα αγριοκούνελα και τα υπόλοιπα καυτά προβλήματα του κλάδου.

Ωστόσο, ο Έπαρχος Λήμνου, Α. Κουτσογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών Θεμάτων Λήμνου, Α. Βλάττας Λαμπρινός, επισκέφθηκαν το μπλόκο και συνομίλησαν με τους αγρότες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των αγροτών, το μεσημέρι, φτάνοντας στη Μύρινα, θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο Δημαρχείο και έπειτα στο Επαρχείο. Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, αν θα επιδοθεί ψήφισμα στο Επαρχείο.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού, θα αποφασιστεί επίσης, αν μετά την πορεία στη Μύρινα, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο Λιβαδοχώρι, συνεχίζοντας την κινητοποίηση τους ή αν θα αποκλιμακώσουν αποχωρώντας. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το