Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Για πρώτη φορά συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning

the roots web banners 06

Για πρώτη φορά συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning
15.02.2024 | 06:22

Για πρώτη φορά συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μύρινας, για πρώτη φορά είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του eTwinning και να συμμετέχει σε πολλαπλές δράσεις με τους μαθητές/τριες των Β, Γ2 , Ε1 και Ε2 τάξεων!

Το προγράμματα πραγματοποιούνται μεταξύ πολλών χωρών, (ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιταλία, Ισπανία, Ουκρανία, την Τουρκία, την Πολωνία, Ρουμανία κ.α.).

Οι τίτλοι των eTwinning προγραμμάτων του σχολείου, είναι:

“Today’s Children are the Architects of our Future ” ,

“ Kindness is Contagious”,

“Be Smart, Don’t Start: Pulling the plug on Bullying”,

“Cool-Cult Tour”,

“Walking Together! Step by step for a better world”.

Στόχος του σχολείου και των υπεύθυνων καθηγητών, [Αρβανιτίδου Σοφία (ΠΕ06) Αγγλικής, Οτζιακίδου Καλλιόπη (ΠΕ06) Αγγλικής και Πεγκλίδου Αθηνά (ΠΕ70) Δασκάλα], είναι να δημιουργηθούν ομάδες των μαθητών από διάφορες χώρες, μέρος αυτής της παγκόσμιας συνεργασίας, υιοθετώντας αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το πρώτο στη σειρά έργο του σχολείου είναι εμπνευσμένο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και σχεδιάζεται να βελτιώσει τις κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές δεξιότητες των μαθητών. 

«Με το έργο μας, εφιστούμε επίσης την προσοχή στα προβλήματα που απαιτεί η εποχή, όπως περιβαλλοντικά προβλήματα, κλιματική αλλαγή κ.α. Οι μαθητές μας καλούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν ένα ουτοπικό σύμπαν στο οποίο αντικατοπτρίζουν τα όνειρά τους για έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο.

Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνείδησης ευθύνης στους μαθητές του σχολείου και στην ικανότητά τους να δημιουργούν οι ίδιοι το δικό τους κόσμο. 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, τηρείται αυστηρός προγραμματισμός συνεργατικών δραστηριοτήτων με ψηφιακά εργαλεία και διεξάγονται πολλές διαδικτυακές συναντήσεις-γνωριμίες των μαθητών μας με τα υπόλοιπα σχολεία – μέλη του προγράμματος σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σχολείο.

Σχετικά με το eTwinning:

Το eTwinning αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει τη δυνατότητα σχολείων από διάφορες χώρες να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο την ανάπτυξη γνωστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δεξιοτήτων. 

Το eTwinning προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με σχολεία από διάφορες χώρες, προάγοντας παράλληλα την κατανόηση των διαφορετικών πολιτιστικών πραγματικοτήτων.

Η δράση του eTwinning προσκαλεί τους μαθητές να εξερευνήσουν τις διαφορετικές πτυχές των κρατών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ. 

Εκτός από τη θεματική συνεργασία, το eTwinning επιδιώκει μια ολιστική και συστηματική συνεργασία των σχολείων, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης.

Η συμμετοχή στο eTwinning εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, προσθέτοντας ευρωπαϊκή διάσταση στη μάθηση και επιτρέποντας τη δημιουργία νέων συνεργασιών και καλών πρακτικών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel