Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΛτΕ Λήμνου «ζωντάνεψε» Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας

banner roots

Το ΛτΕ Λήμνου «ζωντάνεψε» Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας
06.12.2023 | 13:23

Το ΛτΕ Λήμνου «ζωντάνεψε» Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας παρουσίασαν τα παιδικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Μαρούλα.

150 παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, ανέβηκαν επί σκηνής και παρουσίασαν δρώμενα, τραγούδια και χορούς της πλούσιας παράδοσης μας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Έθιμα που συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές σε κάθε γωνιά του τόπου μας, που έχουν τις ρίζες τους πίσω στον χρόνο και πηγάζουν από βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και από τον σεβασμό στην φύση και τον κύκλο της ζωής, έθιμα που σταδιακά τείνουν να εξαφανιστούν ή να αλλοτριωθούν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και ο κ. Χρήστος Πυρομάγλου ως εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής και του Ναυτικού Ομίλου

Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους του ΛτΕ Λήμνου κ.Καλλιόπη Καρτσαμπά, κ.Βασίλη Μαγνήσαλη και κ.Νάσο Χαλκά που εργάστηκαν σκληρά για να προετοιμάσουν την εκδήλωση αυτή, με στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αυτά τα στοιχεία του πολιτισμού μας και να γνωρίσουν καλύτερα τις παραδόσεις και την ιστορία μας.

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τα μέλη του ΔΣ στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και τον κ. Γιώργο Τραγάρα για την ηχητική κάλυψη στο κινηματοθέατρο Μαρούλα και τον ΟΕΠΑ Λήμνου για την παραχώρηση του χώρου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το