Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Αντιδράσεις από το ΕΠΑΛ Μούδρου για την ακύρωση της εκδρομής | Τι απαντά το Πρακτορείο

banner roots

Λήμνος: Αντιδράσεις από το ΕΠΑΛ Μούδρου για την ακύρωση της εκδρομής | Τι απαντά το Πρακτορείο
30.11.2023 | 19:00

Λήμνος: Αντιδράσεις από το ΕΠΑΛ Μούδρου για την ακύρωση της εκδρομής | Τι απαντά το Πρακτορείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Δυσάρεστη τροπή πήρε η εκδρομή που είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει σήμερα στη Μύρινα, το ΕΠΑΛ του Μούδρου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Νίκος Ρηγόπουλος, με επιστολή - καταγγελία που απέστειλε στον σταθμό μας, επιρρίπτει ευθύνες για την ακύρωση της εκδρομής στο πρακτορείο που είχε αναλάβει τη μεταφορά ενώ το πρακτορείο από την άλλη πλευρά, απαντάει ότι η διαδικασία από το σχολείο δεν έγινε με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που λάβαμε από τον κ. Ρηγόπουλο, αναφέρει τα εξής:

«Το ΕΠΑΛ Μούδρου είχε προγραμματίσει εκδρομή από το Μούδρο στην Μύρινα, σήμερα 30 Νοεμβρίου. 

Ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία και διεξάγαμε διαγωνισμό για την μεταφορά των παιδιών από το Μούδρο στη Μύρινα. 

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στο πρακτορείο Πετρίδης. 

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκε και πάλι η νόμιμη διαδικασία, κατά την οποία το λεωφορείο που θα έκανε τη μεταφορά, υποβλήθηκε σε έλεγχο από την αστυνομία, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λάστιχο του ενός τροχού. 

Η υπεύθυνη του πρακτορείου Πετρίδης, ενημερώθηκε, δυστυχώς όμως, δεν έδωσε λύση, αντ’ αυτού έδωσε εντολή να κατέβουν τα παιδιά που είχαν επιβιβαστεί ήδη στο λεωφορείο και μας είπε πως η εκδρομή ακυρώνεται, ενώ θα μπορούσε να αντικατασταθεί το πούλμαν και να λήξει το πρόβλημα.

Από την πλευρά μου, ως Διευθυντής του Σχολείου, ενημέρωσα όλους τους υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες εντός και εκτός νησιού, καθότι το πούλμαν αυτό πραγματοποιεί σε καθημερινη βάση, το δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών από Μύρινα προς Μούδρο και επιστροφή. 

Αυτό που προέχει για μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και είναι ιερό καθήκον μας να την διασφαλίζουμε. Το ίδιο θα περιμέναμε να πράξουν και όλοι όσοι έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των μαθητών μας».

Ο σταθμός μας, επικοινώνησε νωρίτερα με το Πρακτορείο Πετρίδη, για να καταγράψει τη θέση του πάνω στο ζήτημα που προέκυψε. 

Η απάντηση του Πρακτορείου:

«Ναι, υπήρξε πρόβλημα στο λάστιχο κατά τη διαδρομή του πούλμαν προς το Μούδρο. Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της αστυνομίας, και γι αυτό το γραφείο μας, αποφάσισε την ακύρωση της μετακίνησης έχοντας ως μέριμνα την ασφάλεια των παιδιών.  

Επισημαίνω, πως το Σχολείο δεν είχε πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μίσθωσης του πούλμαν, γι αυτό και λάβαμε την απόφαση ακύρωσης της μετακίνησης των παιδιών. 

Την συγκεκριμένη ώρα δεν υπήρχε δυνατότητα από μέρους μας, αντικατάστασης του πούλμαν και γι αυτο προτείναμε την αλλαγή ημερομηνίας για την διεξαγωγή της εκδρομής, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό. 

Να σημειωθεί, ότι το μεσημεριανό δρομολόγιο από Μούδρο προς Μύρινα, εκτελέστηκε από άλλο πούλμαν. 

Λυπούμαστε για την αναστάτωση, το γραφείο μας φροντίζει πάντοτε να πληροί όλους του όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των επιβαινόντων». 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το