Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Παράπονα για τη μη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία

the roots web banners 06

Λήμνος: Παράπονα για τη μη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία
21.09.2023 | 14:27

Λήμνος: Παράπονα για τη μη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων στην πλειονότητα των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Λήμνου, έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε μια μερίδα γονέων.

Πιο έντονη είναι η δυσαρέσκεια από τους γονείς του Μούδρου, που βλέπουν τα παιδιά να σχολούν στη μια το μεσημέρι, τόσο στο δημοτικό όσο και στο νηπιαγωγείο, πάρα τη εγγραφή τους στα ολοήμερα τμήματα και συν τις άλλης, να διαπιστώνουν ότι παρά την έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό να γίνονται και εσωτερικές μετακινήσεις για καλυφθούν κενά σε άλλα σχολεία.

Ο FM 100 επικοινώνησε με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου κ. Δημήτρη Βούλγαρη, ο οποίος από τη μεριά του ήταν καθησυχαστικός.

Όπως ανέφερε, αυτές οι κατά κάποιο τρόπο δυσλειτουργίες είναι αναμενόμενες στην έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς, καθώς προκύπτουν κενά αν πάσα στιγμή, εκεί που δεν το περιμένεις. Ξεκαθάρισε ότι σε λιγότερο από 20 ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση από τη διαδικασία τοποθέτησης προσωπικού στα κενά που υπάρχουν και όλες οι δομές θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Διευκρίνισε πως πρωταρχικός σκοπός, είναι η λειτουργία των πρωινών τμημάτων των σχολείων και γι΄ αυτό κρίθηκαν αναγκαίες κάποιες μετακινήσεις δασκάλων από σχολείο σε σχολείο, διαβεβαιώνει όμως ότι το πολύ σε 20 ημέρες θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα τμήματα όπως πρέπει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το