Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τι γράφουν οι Χιώτες για την απογείωση του τουρισμού στη Λήμνο

the roots web banners 06

Φωτό: George Zarras Φωτό: George Zarras
16.09.2023 | 04:43

Τι γράφουν οι Χιώτες για την απογείωση του τουρισμού στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

«Είμαστε μεγαλύτερο νησί, έχουμε δυο λιμάνια και περισσότερες προσεγγίσεις, καθημερινή σύνδεση με τη Μυτιλήνη, όμως η Λήμνος έκανε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων».

Αυτό λέει με λίγα λόγια δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» της Χίου με τίτλο «Ακτοπλοϊκή κίνηση Λήμνου Αυγούστου: Λήμνος - Χίος: 1- 0» ομολογουμένως με μια υφέρπουσα δόση προβληματισμού:

Το δημοσίευμα:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια της Χίου (Χίος και Μεστά), για τον Αύγουστο καταγράφεται αύξηση κατά 11,5% σε σχέση με το 2022 με 34.022 αφίξεις επιβατών σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Χίου.

Για το ίδιο διάστημα στην Λήμνο ο αριθμός των αφίξεων με πλοίο έφθασε τους 34.800 επιβάτες καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ, αλλά ξεπερνώντας και την Χίο που διαθέτει δύο λιμάνια και περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων, αν υπολογίσει κανείς ότι έχει καθημερινή σύνδεση με Μυτιλήνη, σχεδόν την διπλασία έκταση σαν νησί (5ο) και φυσικά περισσότερα κρεβάτια φιλοξενίας». 

(σ.σ): Ρεαλιστική και επιθυμητή η αύξηση του τουριστικού προϊόντος της Λήμνου. Εξάλλου, αυτό δεν επιδιώκαμε πάντα; Όμως, το φετινό καλοκαίρι ανέδειξε προβληματικά σημεία του νησιού σε σχέση με τις πεπερασμένες δυνατότητες του, σε σχέση με προβληματικές υποδομές γι αυτά τα μεγέθη η ανθεκτικότητα των οποίων δοκιμάστηκε επικινδύνως.

Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα στα επόμενα βήματα της Λήμνου, διότι ενίοτε την απογείωση ακολουθεί προσγείωση και δη απότομη. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το